ULICA SA NAJVIŠE DECE, A NEMAJU IGRALIŠTE: "Najbogatija smo ulica u Banatu, valjda zaslužujemo prostor za decu"
Miroslava Obadić

U ulici Branka Radičevića u selu Mokrin kod Kikinde život doslovno buja. Ovde živi 22 dece, a zajedno sa susednom ulicom Ive Lole Ribara čak je 60 mališana, od novorođenčadi do osnovnoškolskog izrasta. Međutim, dečijim osmesima nedostaje igralište, na koje meštani čekaju godinama.

„Kako jedno dete prohoda, novo se rodi“, pričaju meštani ulice Branka Radičevića, kao antitezu činjenici da banatska sela odumiru. Na razdaljini od samo par stotina metara, mladost je raširila krila, a dece će biti još, najavljuju.

- Najmlađa je Mia, koja ima samo dva meseca. Ja imam šestoro dece, troje svoje i toliko u hraniteljstvu. Komšinica ima četvoro, pored nje je porodica sa troje mališana, nešto dalje je njih šestoro... Samo u našoj ulici je 22 dece, a sa poprečnom Ive Lole Ribara ih je oko 60-nabraja Jelena Ognjanov.

 

Svi su, kažu, kao jedna velika porodica. Zajedno su i kad se radi i kad se slavi. Njihovo bogatstvo je dečija sreća koja nema cenu, pa ih najviše boli što su apeli upućeni gradskim vlastima da dobiju igralište, za sada, ostali bez odgovora. A prostora za to ima. Na uglu ulica Branka Radičevića i Vase Stajića, velika ledina koja je u vlasništvu Grada Kikinde čeka pravu namenu.

-Najbogatija smo ulica u ovom delu Banata, valjda zaslužujemo prostor za decu. Jedino igralište u centru sela za njih je mnogo udaljeno-dodaje Jelena.

-Četiri puta sam slala zahteve sa potpisima građana Mesnoj zajednici Mokrin i lokalnoj samoupravi. I pored toga, očekujemo pozitivan ishod, a ovu poljanu sami uređujemo. Kosimo travu i sadimo drveće-kaže Vukica Ristić.

Izgadnjom dečijeg igrališta, oko 200 dece kojih je u bližoj okolini, imalo bi prostor za lepše odrastanje. Do tada, mališani sami od drva prave golove za fudbal i pokazuju da je za sreću, zaista, potrebno malo.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading