BRUTALAN ODGOVOR RUSA AMERIČKOM ADMIRALU: Ukoliko nas napadnete, vratićemo AMERIKU U KAMENO DOBA!

Ničega se ne plaše!

Vladimir Putin
Vladimir Putin, Foto: Tanjug/AP; Darko Vojinović

Javni poziv admirala Džona Ričardsona – načelnika štaba američke Ratne mornarice - da SAD pređu u ofanzivu protiv Rusije iKine i da „udare prve“- izazvala je u Moskvi očekivane reakcije.

Sa osnovnom zajedničkom procenom: Sjedinjene Države shvataju da gube geostratešku dominaciju a ne žele da se sa time pomire.

Ruski senator Oleg Morozov je povodom Ričardsonovih pretnji rekao:

- Pozivi da se `udari prvi` su pozivi na rat. Dakle: nuklearni rat. A bez povoda sa strane Rusije jer je sve što ona preduzima – u svetlu dejstava SAD i NATO – minimalna samoodbrana“.

Član ekspertskog saveta „Oficira Rusije“ Aleksandar Perendžijev prvo je ukazao: Amerikanci preko Ričardsona opozivaju svoje dosadašnje tvrdnje da je vojno jačanje Rusije „izmišljotina kremaljske propagande“.

On procenjuje da američkog admirala najviše biru povećane mogućnosti ruske Ratne flote stečene povratkom Sevastopolja i kompletiranjem pomorske baze u sirijskom Tartusu. I naglašava:

- Amerikanci sada moraju da se privikavaju na prisustvo na svetskim okeanima i morima sa nekim ko im je jednak, a to kod njih izaziva bes, čak i psihozu“.

Donald Tramp
Donald Tramp, Foto: EPA/Shawn Thew

Još je određenijiii i rezolutniji glavni urednik moskovskog magazina „Nacionalna odbrana“ Igor Korotčenko:

- Ako Ričardson zaista udari po Rusiji – mi ćemo im tako uzvratiti da ćemo Ameriku poslati u kameni vek. Ako oni nešto realno lansiraju, potopićemo im celu ratnu mornaricu. Ko preti Rusiji trebalo bi da ima na umu da je ona raketno-nuklearna sila. Mi već imamo dugu ruku: krstareće rakete „Kalibar“ koje nuklearne glave nose ka ciljecvima udaljenim 2.500 kilometara, a za koju godinu imaće domet do 4.500 kilometara. Loše je što Amerika na položaju koji drži Ričardson ima histeričnu osobu poput Dženifer Psaki koja je bila portparol Stejt departmana.

Moskovski amerikanolog – dr Vladimir Vasiljev – smatra da je Ričardson primarno `gađao` Kinu:

- Krajem februara treba da se Donald Tramp sretne sa severnokorejskim liderom Kim Džong Unom, a američka špijunaža tvrdi da je denuklearizacija stala. U Vašingtonu shvataju da taj susret može ostati bez rezultata pa pojačavaju vojnu napetost koja je usmerena prema Pekingu. Moguće je da Rusiju prosto priključuju jer su Moskvu i peking kao problem upariliu svim svojim dokumentima.

Vasiljev je uveren da Ričardson preti i zato što želi da Ratnoj mornarici SAD u budžetu za 2020-tu obezbedi bolje finansiranje.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: Mr.Kamenjarac
  10/02/2019 - 22:37
  Pa hadete vec jednom,treba nam golf teren
 • Korisnik: slađa
  10/02/2019 - 21:21
  Admiral Ričardson je preterao, čak i da hoće da pojača budžet za mornaricu. Kome odgovara nuklearni rat. Neodmerene izjave neodgovornih ljudi zaista treba da prestanu. Čovečanstvo ne želi da drhti neprekidno pod pretnjama ratova i sukoba , umesto da rešava nagomilane probleme. I to ozbiljne probleme. usija je odgogovorila sasvim adekvatno otvorenoj pretnji sukobom. Šta ste očekivali?
  • major crni @slađa
   11/02/2019 - 11:50
   Rusija ce gore proci od SRJ '99 god., munjevitim totalnim napadom iz kosmosa od strane SADa na 100-nak velikih gradova.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi