Nova godina
Ras foto Vladimir Zivojinovic
Apartman

Shutterstock

Apartman, Foto: Shutterstock

Da biste se u prestonici odmorili nakon ludog provoda, potrebno je da izdvojite od 3.600 do 107.000 dinara. To je cena za dve osobe u različitim tipovima smeštaja, od hostela, preko apartmana do ekskluzivnih hotela. Cene variraju u zavisnosti od luksuza i lokacije.

STAN NA DAN

Svima onima koji vole komfor, a ne mogu da priušte sebi hotelski smeštaj, najčešći izbor je iznajmljivanje apartmana u srcu prestonice koji za dve osobe koštaju od 3.600 do 7.800. Kutak od 30 kvadratnih metara obuhvata sve što je potrebno da se kvalitetno odmorite, ali za hranu se morate pobrinuti sami. Ukoliko ste raspoloženi da sami nešto spremite, pošto dosta prodavnica ne radi 1. januara, u sklopu takvih smeštaja imate kuhinju. Za luksuznije apartmane, od 50 kvadrata, pa naviše, u kojima je dostupan i džakuzi, potrebno je izdvojiti i do 12.000 dinara za dve osobe. Ukoliko ipak želite da uštedite neki dinar na smeštaju, postoje takvi stanovi i na periferiji grada, ali mahom za više ljudi, u većim stanovima. Na primer, smeštaj u stanovima od 30 do 70 kvadrata košta od 3.600 do 5.400 dinara za dve ili tri osobe. Treba uzeti u obzir da prilikom odabira udaljene lokacije možete uštedeti ukoliko imate svoj auto, ali ako planirate da idete taksijem ili gradskim prevozom, cene usluga koje taksisti nude su više za praznike, a i pitanje je da li ćete imati sreće da dobijete slobodno vozilo, zbog velikih gužvi.

HOSTELI

Kada je reč o pohodu na smeštaj za više osoba, najviše se biraju hosteli, jer u okviruje jedne sobe postoji više ležajeva. Cene za takva prenoćišta kreću se od 4.500 dinara do 13.000 dinara po osobi, u zavisnosti od toga da li je soba u centru grada ili na periferiji. Naravno, i luksuz diktira cenu. Ukoliko želite da uštedite, birajte sobe sa zajdničkim kupatilom i kuhinjom. Ta opcija u centru grada košta od 7.000 do 13.000 dinara, dok je na obodu grada iznos dvaput manji. Postoje i opcije za sobe sa privatnim kupatilom, koje imaju hidromasažnu kadu ili tuš, kao i sa doručkom, ali za to je potrebno izdvojiti i do 15.000 po osobi.

Hostel

Shutterstock

Hostel, Foto: Shutterstock

HOTELI

Oni koji žele da se otvore i uživaju u luksuznom prostoru biraju hotel. Prenoćište za dve osobe sa doručkom u hotelu sa tri zvezdice košta između 18.000 dinara i 35.000 dinara. Gosti kojima cena nije važnija od hedonizma odlučuju se za najskuplje ponude i odlaze u hotele sa pet zvezdica, u kojima cene luksuznog smeštaja za dve noći variraju od 62.000 i 107.000 dinara. Takvi hoteli, da bi opravdali cenu, od ekskluzivnih usluga nude restoran, bazen, parno kupatilo, saunu, džakuzi, masažu, parking, teretanu, sef u spavaćoj sobi, kao i usluge pranja i peglanja, i program za decu.

Hotel

Shutterstock

Hotel, Foto: Shutterstock

Komentari (1)

nedjo

27.12.2017 22:00

meni treba stan na sat- dva.,..