KAD JE ZAPLAKALA IKONA U BEOGRADU: Čudesan događaj na Spasovdan!
Foto: Alo/Foto: Alo.rs


Današnji dan, praznik Vaznesenja Hristovog, 2019. godine, zauvek će ostati upamćen u Beogradu zbog jednog čudesnog događaja koji je zapanjio vernike i širu javnost. Na ulicama prestonice, ikona Svetog despota Stefana Lazarevića iznenada je "zaplakala", što je izazvalo snažnu emotivnu reakciju među prisutnima.

U hrišćanskoj tradiciji, mirotočenje se smatra izuzetno retkim i čudesnim događajem. Ono se definiše kao izliv svetosti i duhovne energije u obliku mirisne tečnosti koja se pojavljuje na moštima svetaca i ikonama, najčešće tokom velikih verskih praznika. Prisustvo mirotočenja često se povezuje sa blagoslovom vere i duhovnosti, što dodatno naglašava njegovu važnost u očima vernika.


Svedoci su opisali trenutak kada su vojnici preuzeli ikonu Svetog despota Stefana Lazarevića kako bi je poneli u litiji kroz beogradske ulice, a zatim su primetili nešto neobično - suze na ikoni. Ovaj događaj je izazvao snažne emotivne reakcije, a mnogi vernici su istakli da su osetili blizinu Božje milosti i svetlost vere. Monasi manastira Jovanja su čak objavili video zapis mirotočenja ikone na društvenim mrežama, što je brzo proširilo vest o ovom čudesnom događaju širom regiona.


Iako Sveto pismo ne pominje mirotočenje, a sva pominjanja se nalaze u svetom predanju, hrišćanske crkve i vernici smatraju ove događaje izuzetno važnim. Ipak, crkveni kanoni ne odobravaju naučni pristup moštima svetaca i drugim relikvijama, pa se o uzrocima i karakteru pojave tečnosti ne govori dovoljno.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading