Aleksandar Šapić
Foto: Alo/Grad Beograd

- Važno je da se na ovaj dan posebno prisetimo, ali da čitave godine budemo posvećeni ovoj deci koja, spletom okolnosti, ne mogu da dobiju ljubav koja treba da dođe iz svake porodice. Njima nedostaje tradicionalna porodica za koju svi pokušavamo da se izborimo. Sa jedne strane sam mnogo srećan, a sa druge tužan jer ova deca nemaju mnoge stvari koje druga deca imaju. Zahvalan sam ljudima koji sa njima rade jer im treba dati ljubavi koja im prirodno nedostaje. Ovoj deci, kao i svakoj drugoj, potrebni su ljubav, pažnja i vreme. Trebalo bi da uradimo sve što je u našoj moći kako bismo im to i omogućili, iako verovatno nikada nećemo moći da im zamenimo ono što trenutno nemaju, a to je vreme provedeno sa svojim majkama i očevima – istakao je Šapić i zahvalio svima koji rade ovaj težak i veoma odgovoran posao sa decom.

Aleksandar Šapić

Grad Beograd

 

On je rekao da će Grad pomoći ne samo ovu ustanovu već sva svratišta i prihvatilišta, te je napomenuo da u ovoj zgradi, iako je mnogo urađeno proteklih godina, ima još radova i da će tokom ove godine i oni biti obavljeni.

Aleksandar Šapić

Grad Beograd

 

Šapić je podsetio da Prihvatilište za decu Beograda ima tradiciju dugu 66 godina i da je u njemu boravilo ukupno više od 75.000 dece.

Direktorka Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković istakla je da se 14. put na Međunarodni dan porodice upućuje poruka da niko ne može, ne sme i ne treba da bude sam. Ona je ukazala na značaj porodice i negovanja porodičnih vrednosti, te istakla de će iz Prihvatilišta i dalje svake godine biti upućivane poruke ljubavi, radosti, sreće i uverenja da je pobeda uvek moguća ako smo složni i jedinstveni.

Aleksandar Šapić

Grad Beograd

 

U znak zahvalnosti, deca Prihvatilišta uručila su Predsedniku privremenog organa Aleksandru Šapiću sliku, a tom prilikom priređen je i kulturno-umetnički program u kome su učestvovali hor dece Prihvatilišta, kao i deca Doma učenika „Patrijarh Pavle”.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading