aerodrom nikola tesla
Foto: Alo/Foto: Nenad Vujanović

“Danas oko 17 časova  u tranzitnoj zoni došlo je do mešanja putnika koji su doputovali iz Skoplja, sa drugim putnicima koji su nameravalu da putuju ka evropskim i svetskim destinacijama, a nad kojima je prethodno izvršena kontrola pregleda lica i prtljaga. Putnici koji su sleteli u 16.16 sati letom iz Skoplja odveženo je autobusom greškom na pogrešan gejt gde su ušli u tranzitni deo i pomešali se sa putnicima koji su prošli bezbednosne provere. Na zahtev operatera beogradskog aerodroma MUP je u 17.22 sati prekinuo pasošku kontrola na izlazu iz Srbije”, rekla je Ječmenica.

Ječmenica je rekla da trenutno na aerodromu Nikola Tesla kasni 17 letova Er Serbie a da je Er Srbija otkazala večerašnje letove za Berlin, Frankfurt i Dizeldorf.

“Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture naložilo je izlazak inspekcija koje će po završetku postupka nadzora pokrenuti postupke protiv operatera i odgovornih lica prema Zakonu o vazdušnom saobraćaju. Javnost će biti obaveštena o rezultatima nadzora. Avio kompanije koje su pretrpele štetu rešavaće svoje odnose sa operaterom aerodroma koji je za štetu odgovoran”, poručila je pomoćnica ministra Verica Ječmenica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading