Aerodrom Nikola tesla
Foto: Alo/Alo!/Masanori Jošida

Na upit Alo! portala o razlogu otkazivanja, iz službe za odnose sa javnošću aerodroma su nam odgovorili sledeće:

- Zbog greške u obaveznom toku kretanja putnika na aerodromskom terminalu, MUP vrši vanrednu bezbednosnu kontrolu zgrade što će dovesti do potencijalnog kašnjenja određenog broja letova u večernjem i jutarnjim talasima.

Nadležne aerodromske službe su u kontaktu sa ostalim učesnicima u avio saobraćaju, i preduzimaju sve što je neophodno da se saobraćaj u što kraćem roku normalizuje - navodi se.

Iz aerodroma takođe poručuju da se zahvaljuju putnicima na razumevanju, te savetuju da prate red letenja na aerodromskom sajtu www.beg.aero.

Saopštenje Air Srbije

Air Srbija obratila se saopštenjem kojim su objasnili da će potencijalno biti odstupanja od planiranog reda letenja u večernjem i jutarnjem talasu.

- Usled greške u praćenju redovnih tokova dolaznih putnika od strane nadležnih službi beogradskog aerodroma, Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije naložilo je danas popodne (nedelja, 21. januar 2024. godine) vanredni pregled odlaznog terminala Aerodroma Nikola Tesla Beograd - piše u saopštenju.

- Očekuje se da će pojedini letovi u jutarnjem talasu kasniti i do dva časa. Nadležne službe Er Srbije u saradnji sa službama kompanije Belgrejd erport preduzimaju sve što je u njihovoj moći da se saobraćaj odvija sa što manje odstupanja u odnosu na planirani red letenja - piše dalje u saopštenju.

- Za putnike na letovima čije je vreme poletanja pomereno za više od dva časa, srpska nacionalna avio-kompanija obezbediće posluženje, a sve one koji su izgubili svoje konekcije kompanija preusmerava na alternativne letove - zaključuje se u saopštenju.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading