Kućica zdravlja
Foto: Printscreen/Printscreen

Doktor Zoran Bekić, direktor DZ Savski venac, objasnio je veliki značaj projekta „Kućica zdravlja“ za građane Srbije.

- Dom zdravlja Savski venac u saradnji s opštinom Savski venac u prethodne dve nedelje na beogradskoj promenadi sproveo je besplatne preventivne preglede u cilju očuvanja i poboljšanja javnog zdravlja. „Kućica zdravlja“ je jedan izuzetan projekat besplatnih pregleda bez zakazivanja i zdravstvene knjižice i on se odnosio na sve građane koji dođu na šetalište i žele da provere svoje zdravlje - rekao je doktor Bekić.

BESPLATNO, SAMO UZ LIČNU KARTU, BEZ ČEKANJA I ZAKAZIVANJA DO SPECIJALISTE Kućica zdravlja se seli na Vračar

Alo

 

Dom zdravlja Savski venac ima veliko iskustvo u organizovanju različitih akcija na svojoj teritoriji. Ne tako davno, u vreme korone, upravo su oni, na čelu sa dr Bekićem, uspostavili, organizovali i održavali najveći vakcinalni punkt – onaj na Beogradskom sajmu.

Ova ustanova, koja se od mnogih izdvaja upravo po savršenoj organizaciji, ovog puta usluge će pružati svim građanima, a ne samo stanovnicima svoje opštine.

- U ovoj akciji su radili isključivo radnici iz Doma zdravlja Savski venac. Radilo je 15 lekara i 32 medicinske sestre. Od ovih 15 lekara, bilo je osam različitih specijalnosti, a svakog dana u „Kućici zdravlja“ bilo je između šest i 12 zdravstvenih radnika. Pregledi su tematski bili izdeljeni po danima, naši stručni timovi su vršili sve neophodne aktivnosti u cilju prevencije kardiovaskularnih bolesti, očnih bolesti, šećernih bolesti... Preventivnih pregleda dece i omladine, žena, naših najstarijih građana... - saopštio je doktor.

Bekić je istakao da su građani mogli da se konsultuju s lekarima oko trenutnih terapijskih postupaka koje primenjuju, preko konsultacija za laboratorijske analize, do razgovora s nutricionistima.

Kako je istakao, mogli su da urade i razne tipove ultrazvuka.

Kućica zdravlja

Printscreen

 

- Samo uz ličnu kartu nadohvat ruke imate vrhunskog specijalistu koji je u mogućnosti da vam pruži usluge koje inače morate da zakažete i da čekate - rekao je doktor, i dodao da je u proteklih 15 dana pregledano 1.600 građana i obavljeno gotovo 4.000 pregleda, od čega gotovo 1.000 ultrazvučnih.

- Posle Savskog venca, akcija se seli na opštinu Vračar, od četvrtka 20. jula - napomenuo je doktor, i dodao da je identičan raspored pregleda, kada će građani moći da uz zdravstvenu knjižicu potpuno besplatno i bez prethodnog zakazivanja obave preventivne preglede i konsultuju se sa lekarima o eventualnoj daljoj dijagnostici.

Predsednik Skupštine opštine Savski venac Strahinja Kukić pozvao je sve Beograđane da prate naloge Opštine na društvenim mrežama i sajt Savskog venca gde će ih permanentno obaveštavati o akcijama koje preduzimaju.

Recept: Dobra organizacija

Kako je za Alo! istakao dr Zoran Bekić, mnogi domovi zdravlja i njihovi rukovodioci, pa i građani se pitaju kako Savskom vencu polazi za rukom da sve što zamisli, organizuje i sprovede.

- To je stvar dobre organizacije. Kod nas su i tokom korone, na punktovima i u kovidu radili i lekari specijalisti, svi su se odazvali, svi su bili uključeni – odao je tajnu uspeha dr Bekić.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading