Palilulska pijaca u letnjim mesecima
JKP Gradska pijaca

Kao i ostala godišnja doba i leto na beogradskim pijacama ima posebnu draž uz bogatu i raznovrsnu ponudu i sezonskog voća i povrća.

Ukoliko spadate u one naše sugrađane kojima boravak na otvornom kada su visoke temperature ne prija, za Vas je idealno mesto za nabavku svežih i kvalitetnih namirnica, pijaca „Palilula“.

Kao i ostale beogradske pijace i ona ima dugu istoriju koja se meri decenijama, a već dve i po godine radi u modernom, multifunkcionalnom i sadržajno bogatom ambijentu.

Za JKP „Gradske pijace“ ova moderna pijaca je ostvvarenje strategije preduzeća, osavremenjavanje i podizanje nivoa uslova na pijacama uz očuvanje tradicionalnog načina prodaje, dok za naše zakupce i posetioce mogućnost da u klimatizovanom prostoru nabave sve što im je potrebno .

Beograđani su dobili mesto gde u ugodnom ambijentu mogu obaviti kupovinu svih potrebnih namirnica – poljoprivrednih, prehrambenih i neprehrambenih proizvoda. S druge strane, zakupcima su obezbeđeni mnogo kvalitetniji uslovi za rad, zahvaljujući JKP „Gradske pijace“, koje vodi računa o interesima zakupaca i ulaže sredstva u pijačnu opremu i infrastrukturu, kako na pijaci Palilula, tako i na drugim pijacama koje posluju u sistemu ovog preduzeća.

Palilulska pijaca je poznata po bogatoj ponudi visokokvalitetnog voća i povrća, orašastih plodova, kvalitetnim mlečnim proizvodima, odličnom izboru domaćeg mesa i mesnih prerađevina, sveže i zamrznute ribe i morskih plodova.

Raznovrsna ponuda na pijaci Palilula, zadovoljava potrebe i najprobirljivijih kupaca i pravo je mesto i za ljubitelje makrobiotičke i veganske kuhinje. Takođe, na ovoj pijaci mogu se kupiti i domaća vina, delikatesna pršuta, ali i gotova jela i meso sa roštilja. Kupci se mogu snabdeti i proizvodima koje nije moguće upiti na drugim mestima, jer su mnogi proizvođači modernu palilulsku pijacu pepoznali kao pravo mesto za siguran i direktan plasman svojih proizvoda.

Takođe, ponudu ove pijace čine i specijalizovane prodavnice sa najraznovrsnijim proizvodima od kozjeg mleka, sirovim i tradicionalno pripemanim kolačima, ručno rađenim beskasnim pekarskim proizvodima i

najfinijim hlebovima. Na pijaci Palilula mogu se kupiti kolači bez šećera, čokolade sa Madakaskara, najfiniji kakao, hlebovi sa suvim voćem. Da ne zaboravimo kafeteriju, jer je za mnoge ljubitelje pijačna kupovina ritual, koji uključuje i ispijanje kafe ili nekog osvežavajućeg voćnog napitka. U kafeteriji na ovoj pijaci može se uživati u aromama najfinijih vrsta kafa iz raznih delova sveta.

U ponudi je i veliki izbor cveća, cvetnih aranžmana i dekoracija,, zanatskih proizvoda i suvenira.

Pijaca Palilula nije samo mesto nabavke svežih i sirovih namirnica, već i mesto na kome naši sugrađani mogu da doručkuju ili ručaju u nekom od restorana u zavisnosti od njihovih gastro afiniteta. Da li vole vegansku hranu, picu, kinesku ili pak žele da uživaju u mesnim specijalitetima u prvom meet concept storu u Srbiji.

I pijaca Palilula kao i druge beogradske postaju zanimljive i mlađoj populaciji i po ugledu na svetske metropole, na njima se otvaraju mali restorani, Popularni strit fud koncept postaje ne samo gastronomski, već i kulturološki bitan. Spaja tradicionalno i moderno i dokazuje da beogradske pijace idu napred u korak sa vremenom i savremenim trendovima.

Komentari (0)

Loading