Uklanjanje "divlje" deponije u Velikom Mokrom Lugu
JKP Gradska čistoća

Akcija saniranja nelegalnog smetlišta u Velikom Mokrom Lugu, preciznije Stražarska kosa, počela je u ranim jutarnjim časovima. Procenjeno je da se na lokaciji nalazi oko 150 kubika različitog otpada koji je nelegalno odlagan na zelenu površinu, a za potrebe njegovog uklanjanja JKP „Gradska čistoća“ angažovalo je komunalne ranike, tri kamiona i jednu građevinsku mašinu. Do kraja dana deponija će u potpunosti biti ukolonjena.

„Sugrađani sa Zvezdare su se obraćali gradskoj opštini i našem preduzeću sa molbama da se izvrši sanacija ove deponije, a zahvaljujući Gradu Beogradu obezbeđen je novac za sprovođenje radova. Nadam se da će po njihovom završetku ova lokacija ostati čista i uredna i da neće poslužiti nesavesnim pojedincima za odlaganje otpada. Važno je konstantno podsećati da formiranje „divljih“ deponija ugrožava životnu sredinu i negativno utiče na zdravlje sugrađana, a pored toga nelegalna smetlišta daju i ružnu sliku o našem gradu“, istakao je Marko Popadić, direktor JKP „Gradska čistoća“ koji je sa zamenikom gradonačelnika Beograda, Goranom Vesićem, sekretarom Darkom Glavašem i predsdnikom GO Zvezdara, Vladanom Jeremićem prisustvovao početku radova u Velikom Mokrom Lugu.

Iz „Čistoće“ podsećaju da je „Vinča“ jedina javna deponija u Beogradu na koju se sme odlagati otpad, a da on ne bi završavao na javnim površinama, „Gradska čistoća“ nudi i različite pogodnosti kada je u pitanju odnošenje otpada koji nije klasični komunalni. Svakog prvog vikenda u mesecu, besplatno, možete dobiti uslugu odnošenja kabastog otpada, a kada vam zatreba usluga odnošenja šuta, džakove u koji taj šut možete da odložite, preduzeće donosi takođe besplatno. Sve informacije možete dobiti, svakog radnog dana od 07.00 do 15.00 časova, na broj telefona „Info-centra“ preduzeća, 0800 000 807

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading