ZAVRŠENO ASFALTIRANJE DRUGE KOLOVOZNE TRAKE U PATRIJARHA PAVLA Vesić o aktuelnim radovima u Beogradu (FOTO)
Printscreen

Završeno je asfaltiranje druge kolovozne trake u Patrijarha Pavla iz pravca Košutnjaka do Pere Velimirovića u dužini od oko 1 km. Tokom ove nedelje izvršićemo saobraćajno obeležavanje i pustićemo semafore u rad. Tada će vozači moći da koriste obe nove trake u Bulevaru Patrijarha Pavla.

U toku su radovi na baštici za javni gradski prevoz u bulevaru koja se nalazi između dve saobraćajne trake, a koju će koristiti tramvaji i autobusi. To su radovi na završetku ivičnjaka baštice, sistema odvodnjavanja baštice i početak polaganja tramvajskih šina u dužini od 4 km (2 puta po 2 km). Završetak ove baštice sa tramvajskom prugom očekuje se do kraja septembra ove godine.

Time će biti završena druga faza rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla čija vrednost iznosi oko 1.300.000.000 dinara.

U međuvremenu se izvode radovi na izgradnji treće faze rekonstrukcije Bulevara Patrijarha Pavla, a to je deonica od skretanja za Košutnjak do Mosta na Adi odnosno petlje Hipodrom. Nova ulica će biti postavljena u koridoru koji je nekada korišćen za železničku prugu tako da je potpuno zaobiđen Topčiderski park. Da podsetim, naši prethodnici u Skupštini grada Beograda 2011. godine objavili su plan da trasa bulevara bude postavljena po sredini parka što je dovelo do potpisivanja peticije od strane nekoliko hiljada građana. Mi smo uspeli potpuno da sačuvamo park.

Vrednost ovih radova iznosi 2.1 milijardu dinara. U toku su radovi na demontaži koloseka i železničke pruge na Topčideru.

Kada svi radovi budu završeni sa Mosta na Adi prema Rakovici neće se više skretati levo u usku ulicu koja je saobraćajna crna tačka pored Topčiderskog parka već će vozila koristiti novi bulevar sa četiri trake oko parka sve do raskrsnice sa ulicom Pere Velimirovića.

I to je tako!

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading