VESIĆ O ZLOČINAČKOJ AKCIJI  "BLJESAK":  Međunarodne snage su iz svoje baze nemo posmatrale teror, ubijanje i progonstvo srpskog naroda
BeoInfo

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić podelio je na svom Fejsbuk nalogu objavu u kojoj podseća na zločinačku akciju "Bljesak" i na to koliko je Beograd grad otvorenog srca i dobar domaćin.

- Za samo 36 sati hrvatske jedinice proterale su 150.000 Srba iz Zapadne Slavonije, a u akciji su ubijene i nestale 283 osobe, među kojima osmoro dece. Naravno, niko nikada nije odgovarao za ovaj zločin nad srpskim narodom, a tokom same akcije međunarodne snage su se povukle u svoje baze nemo posmatrajući teror, ubijanje i progonstvo srpskog naroda. Kako je strašan bio taj zločin koji je bio svedok na mestu bombardovanja kolone nedužnih srpskih civila koji su napustili svoja vekovna ognjišta.

Vesić: Beograd se nikada nije više gradio i nije se brže razvijao u novijoj istoriji kao poslednjih godina! - Alo.rs

- I tada je Beograd bio grad otvorenog srca koji je primio sve naše sunarodnike koji su pobegli pre nego što su pobili i zapalili svoje kuće. Dočekali smo ih kao dobri domaćini, a mnogi od njih su tada započeli svoj novi život u Beogradu, ovde su odgajali i školovali svoju decu, ulažući svoja znanja, trud i dostignuća u izgradnju boljeg Beograda i Srbije.

- Zato i danas kada ljudi odlaze iz Ukrajine zbog rata, Beograd ponovo pokazuje da je grad otvoren za sve. Grad koji razume agoniju onih koji napuštaju svoje domove, bez obzira na poreklo, veru i naciju. I ponovo smo spremni da ovim ljudima damo novi dom, verujući da će obogatiti Beograd svojom jedinstvenom kulturom, tradicijom i idejama koje donose u naš grad. Jer tek tako – Beograd pobeđuje!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading