LAZAREVAC SE MODERNIZUJE Vesić: Ova opština dobija prvu podzemnu garažu, uskoro znatno više parking mesta
Foto: Grad Beograd

Vesić je prilikom obilaska radova rekao da je cilj da svaki deo Beograda bude razvijen i urbanizovan i da se garaža radi u dve faze, te da će u prvoj fazi biti urađena 44 parking mesta, a u drugoj još 94.

"Na platou iznad garaže biće urađena fontana, dečje igralište, novo zelenilo, tako da će Lazarevac dobiti još jedan trg. Naša politika jeste da svi građani imaju isti komfor života bez obzira u kom delu grada žive", rekao je zamenik gradonačelnika.

LAZAREVAC SE MODERNIZUJE Vesić: Ova opština dobija prvu podzemnu garažu, uskoro znatno više parking mesta

Foto: Grad Beograd

 

 

Vesić je naveo da zahvaljujući budžetu Grada od 1,365 milijardi evra sada može da se ulaže u gradnju različitih projekata, što je nekada, kaže, delovalo kao luksuz.

Zamenik gradonačelnika je kazao da su radovi počeli na inicijativu opštine i dodao da će projekat BG voza u potpunosti promeniti kvalitet života žitelja Lazarevca. "Kada budemo završili ceo projekat BG voza, građani Lazarevca imaće u špicu na svakih od 10 do 12 minuta voz do centra Beograda i nazad, a van špica na 45 minuta", kazao je Vesić.

Dodao je da će sa završetkom tog projekata Lazarevac biti saobraćajno povezan sa Beogradom, što će povećati cene nekretnina na tržištu.

Predsednik opštine Lazarevac Bojan Stević rekao je da radovi na izgradnji podzemne garaže u prvoj fazi teku planiranom dinamikom, te da očekuje da budu završeni početkom maja.

"Ako vremenski uslovi budu dozvolili, prva faza trebalo bi da bude završena do početka maja, nakon čega će se graditi garaža ispod zgrade ERC-a. Uporedo sa ovim radovima, očekuje nas uređenje pešačkih staza, dodatnog parking prostora", rekao je Stević.

BONUS VIDEO

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading