POZIV ZA MLADE UMETNIKE Raspisan konkurs za idejno rešenje spomenika Diani Budisavljević
Goran Vesić

Grad Beograd i Istorijski arhiv Beograda, danas su, u saradnji sa Udruženjem arhitekata Srbije, raspisali konkurs za idejno rešenje izgleda spomen obeležja Diani Budisavljević u Beogradu, izjavio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

"Spomenik se podiže u okviru Parka Diane Budisavljević koji se nalazi na prostoru Savskog keja, uz Karađorđevu ulicu, na potezu Brankov most - Beton hala. Mesto za podizanje javnog spomen obeležja Diani Budisavljević jeste zelena uređena površina", izjavio je Vesić. Kako je saopštio gradski Sekretarijat za informisanje, radi se o otvorenom, projektnom, jednostepenom, anonimnom vajarsko-arhitektonskom konkursu.

Vesić je istakao da se konkursom od umetnika traži da predložena rešenja javnog spomen obeležja budu originalna, estetski primerena liku i delu Diane Budisavljević.

Prema njegovim rečima, rok za predaju radova je 21. septembar 2021. godine.

"Pozivam naše umetnike da učestvuju na konkursu za idejno rešenje izgleda javnog spomen obeležja Diani Budisavljević. Podizanjem spomenika velikoj heroini, ostaće neizbrisiv trag jednog teškog vremena, u kojem su junaci bili ljudi sa velikim srcem i čistom dušom, kakva je bila Diana", rekao je Goran Vesić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading