POVEĆANO INTERESOVANJE Sve više mladih Beograđana se vakciniše
Foto: Pixbay

Beogradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević izjavila je danas da se u novootvorenom punktu u centru "Beo šoping" juče vakcinisalo oko 70 ljudi gde su građanima na raspolaganju vakcine "Fajzer" i "Sinofarm".

"Uglavnom su se vakcinisale žene i ono što smo primetili jeste da se vakcinisala uglavnom mlađa populacija i najviše se tražila 'Fajzer' vakcina", rekla je Stanisavljevićeva za RTS.

Ukazala je da za mesec dana, kada je otvoren prvi vakcinalni punkt u tržnom centru "Ušće", preko 16.000 građana se vakcinisalo u tim mobilnim punktovima.

"Kada gledamo prosečnu starost vakcinisanih lica u Beogradu, ona je sada 56 godina, tako da smo zahvaljujući radu samih mobilnih punktova omogućili da punktovi budu svima dostupni. Zahvaljujući tome možemo da budemo ponosni da se u Beogradu vakcinisalo 51,2 odsto punoletne populacije", naglasila je Stanisavljevićeva.

Ukazala je da je do sada prvu dozu vakcine primilo 710.000, a obe doze preko 616.000 Beograđana.

"U prethodnom periodu je primetno da se sve više mlađe populacije odaziva", rekla je Stanisavljevićeva i dodala da je u kategoriji od 18 do 30 godina vakcinisano 21 odsto Beograđana.

Poručuje da je veoma važno da se što više mladih imunizuje, kao i da su pokrenuli niz kampanja s tim ciljem.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading