Radmila Briza
RAS
Radmila Briza

Alo!

Radmila Briza, Foto: Alo!

To se desilo u Kruševcu kada je “čuvar javnog reda” isprebijao svoju koleginicu s kojom je bio u vezi, ali i njenog muža.

Policijski par završio je u Hitnoj pomoći, a kako kažu u tamošnjoj policiji, oboje čeka disciplinski postupak, a možda i gubitak posla, zbog kršenja Zakona o javnom redu i miru. Kako su za javnost “druknule” upućene kolege, policajka je dobila batine od svog ljubavnika pošto su se sporečkali. Nisu kazale zbog čega. Ali su otkrile da je bilo mnogo grebanja i čupanja. Ona je potom, na insistiranje svog supruga, podnela prijavu protiv nasilnika.

A onda je on pobesneo, našao tog supruga u nekoj mehaničarskoj radnji i pretukao ga. Epilog celog tog “ljubavnog trougla” je da su sada sve troje na bolovanju. I neka su. Da razmisle. I uopšte ovde nije reč o tome ko je tu koga prevario, ko će da se razvodi, a ko ne. Ljubav je, jelte slepa, i ne zna da li si u braku. Ona te samo pukne i to je to! Ova priča mnogo je ozbiljnija od te očite njene “romantične dimenzije”. Pokazala je surovost policajaca i njihov “kratak fitilj”.

Ne kažem da su svi takvi, ali prema ranijim statistikama o nasilju nad ženama, supruge policajaca, koje su godinama trpele užasavajuće nasilje, ni za živu glavu nisu smele da ga prijave. Toliko su se bojale nasilnika. Sa druge strane, kruševački policajac je pretukao čak dvoje ljudi.

On će verovatno biti kažnjen. Ali ostaje vrlo logično pitanje koliko je još takvih. Da li i nas čekaju batine ako nas, na primer, legitimišu i utvrde da nam je istekla lična karta? Ili ako ga pitamo za neku ulicu, on onako iznerviran, okrene se i opali nas krošeom.

Šta kažete?

Komentari (3)

gggg

20.03.2016 09:25

Kazem isto sto i vi. Oni se i nadmeno ponasaju, ako ih nesto pitate. Moc oruzja je neverovatna.

Petar

20.03.2016 13:36

U PU u Krusevcu postoji kriminalna grupa predvodjena insp. Rakicem. Kreza je takodje osoba sa sl. legitimacijom koji pijan rusi ugled citavoj profesiji. Ogroman broj prijava i to niko ne sankcionise. Ovo sto se dogodilo nije cudo.

Jasna

20.03.2016 15:02

Ovde je inetresantno sto se preljuba napominje da bi umanjila znacaj fizickog nasilja. Niko ne sme da fizicki maltretira nikog, a koliko znam,na poslu ni psihicki. Sve ostalo je tracarenje. Ko je bio ciji ljubavnik. Mozda su i kolege nasilnici izmislili ovu aferu da bi opravdali svog kolegu. Mozda bi nasilnik voleo da je ljubavnik, ali nije, a mozda i jeste. Sta god da je istina, cinjenica je da su nam policajci nasilni, ocigledno, i to priilican broj.