Muarem Zukorlić na hipodromu
Privatna arhiva
Muarem Zukorlić na hipodromu

Privatna arhiva

Muarem Zukorlić na hipodromu, Foto: Privatna arhiva

Ekskluzivno je za naš list bivši muftija otkrio da već neko vreme aktivno jaše konje i da je to aktivnost koja mu podiže adrenalin na najviši mogući nivo.

- Ranije sam jahao minimalno, odnosno amaterski, ali sada sam već ozbiljan član jahačkog kluba na hipodromu u Beogradu i imam termine najmanje tri puta sedmično. To mi je način da se relaksiram od tenzije, koju pokupim u sali Skupštine. Tako da odem na pauzu, od jedno sat vremena, tamo se obnovim mentalno, psihički i vratim se svež u Parlament - počinje priču Zukorlić.

Kako kaže, jahanje je rekreacija koja se ne može uporediti ni sa jednom drugom.

- Posebna emocija postoji između čoveka i konja i ja nisam verovao kada su mi ranije govorili moji prijatelji da je ta vrsta rekreacije neuporediva sa svakom drugom. Ja sam se raznim sportovima bavio i bavim, igrao sam mali fudbal, tenis, bavio se atletikom, borilačkim veštinama, sve to ima svoju čar, ali što se tiče mentalnog odmora, ova vrsta ritmike, sklada između te plemenite životinje i čoveka na jahanju je vrh mogućnosti rekreacije, kada se postižu sportski efekti, ali i zdravstveni i mentalni, i to prosto nema alternativu - navodi on.

 

Otkriva nam da mu se nikada nije desio peh, odnosno da nikada nije pao sa konja.

- Ali naravno da se treba paziti. Suština je kao u plesu, u ritmu i harmonji, prosto morate da osetite životinju, da budete u harmoniji sa njom, da se ne rvete sa njom, a da je ne potčinjavate - kaže on.

Toliko je zavoleo konje i zaljubio se u ovaj sport, da je odlučio da do proleća kupi, ne jednog, nego dva!

- Svet konja je epski veoma zastupljen u kulturi balkanskih naroda, ali uopšte i u svetu u svim drevnim kulturama i civilizacijama, konj je bio nešto posebno. Ja ću, ako bog da, kupiti uskoro dva konja. Čak sam obilazio neke ergele i raspitivao se, imao sam ponude. Planiram da formiram štalu, gde će boraviti ta dva konja, pošto je i moja ćerkica oduševljena konjima, pa smo se dogovorili da nabavimo jednog belog i jednog tamnog - crnog ili braon. Verujem da ću to realizovati do proleća, a štala će biti u mom rodnom selu - otkriva nam on.

Komentari (8)

Micko

30.12.2016 07:45

A jel mu se diže nešto drugo?

mosa parezanin

30.12.2016 08:10

Kad te zapane mjesto poslanika u dkupstini klupe a pri tom si manjina mozes bogami plus jos i RR da kupis onaj sto ga je Elzabet poklonila Marsalu u svoje vrijeme.

brkic momir

30.12.2016 08:44

jasem nocu jasem danju jahacu skupstine klupu sejo dok god mogu!plata dobra imunitet ne moze mi niko nista jaci sam od sudbine!dok ovaj nas poslanik jase dveri poste a kad bude on posto dveri ce da jasu i tako sve u krug zivop je lep!

Paja

30.12.2016 08:47

On jase konje, ali i sve nas i Srbe i Muslimane. I uziva, s merakom.

minotaur

30.12.2016 09:09

bahahahahaha kakve dojke mufti ima ?! Sisoje jahac.

XXL

30.12.2016 10:32

Kopira imidž Putina samo fali da se raspojasa do pola.

penzioner

30.12.2016 13:02

Jasu nas vlasti stalno i sve vise i vise!

nikola023

31.12.2016 06:24

Ovo jos nisam video konj nosi konja.