Zorana Mihajlović
Promo
Zorana Mihajlović

Promo

Zorana Mihajlović, Foto: Promo

"Predsednica DSS Sanda Rašković Ivić nažalost je pokazala da su njena stranka i Demokratska stranka (DS) Bojana Pajtića identične kada je u pitanju nepristojno i seksističko vređanje žena", ocenila je Zorana Mihajlović koja je i predsednica Koordinacionog tela za rodnu ravnoporavnost.

Ona je dodala da je time predsednica DSS "stala rame uz rame" sa liderom DS Bojanom Pajtićem koji "toleriše najprizemnije uvrede koje je njegov potpredsednik Dragan Šutanovac izneo na račun predsednice Skupštine Srbije Maje Gojković".

Prema njenim rečima, i na ovom slučaju se pokazala razlika između Vlade Srbije s jedne i DSS i DS s druge strane.

"Ministar odbrane Bratislav Gašić smenjen je sa funkcije zbog uvrede koju je uputio jednog ženi, iako se i on odmah izvinio. Za razliku od DS i DSS, Vlada Srbije je na delu pokazala svoju odgovornost i kako vidi odnos prema ženama u društvu. Upravo ova razlika pokazuje za kakvu se Srbiju zalaže ova Vlada, a za kakvu Sanda Rašković Ivić i Bojan Pajtić", navela je Zorana Mihajlović.

Komentari (5)

Slobodan Pajić

19.02.2016 14:42

Gospođi Mihajlović bi bilo bolje da se više ne oglašava po pitanju rodne ravnopravnosti. To što je neko izjavio nije uzelo hleb iz usta nekoj ženi, a ona je protivzakonito, sa važečim rešenjem o radu dok traje njen mandat, isterala na ulicu ćerku boginulog policajca na Kosovu, majku jednog maloletnog deteta i ostavila nečija gladna usta. Rodna ravnopravnost podrazumeva i pravo žena, u odnosu na druge moćne žene, da rade i žive od svog rada, a svaka žena ima pravo da odgovori na uvredu. Rekla si

Katarina

19.02.2016 22:48

@Slobodan Pajić - Hvala za istinu! Ja evo ni danas ne znam da li je gospođa Mihajlović glasnija kada govori o borbi za rodnu ravnopravnost ili o borbi protiv korupcije...A evo ne mogu ni da odlučim koju od tih borbi vodi "iskrenije i poštenije"...Ali "sreća" te nije ovo ona zemlja u kojoj iko odgovara za zloupotrebe svog položaja, pa mnogi mogu mirno da spavaju... Laka Vam noć! Ćerka policajca poginulog na dužnosti na Kosovu i majka maloletnog deteta - Katarina Bradić

snezana

19.02.2016 14:55

A da vi Gospodje odete nazad svojim kucama pa se pljujte po komsijskim tabloidima. Dosta nam je vise

Kornjača

19.02.2016 16:11

Prodana podmukla i pokvarena Zorana..dezavujiše javnost i ona i svi iz vlade a pogotovo Vučić koji treba samog sebe da se stidi.;;"Moramo da pustimo Nato--da nam čuva KOSOVO"..Imali veće blami, i ironične izjave od ovog da nazovem VUČKA!!

ZAPIS I REZOLUCIJA O KOLEVCI

20.02.2016 03:30

Tacno,uvredio Nas je,Nije trebalo da pokazuje tu spravu za uzivanje ,jer Vi ni to ne zasluzujete.Stite Vas mocniici,upisali ste se gde treba ,pa ako oni iz vlasti moraju da Vam peze ,sene i prave sw ludi ,idu okolo i odusevlljeni meckare ,ne mora niko ko ima ponosa ,dostojanstva,znanja i voli svoju zemlju. Ni u jednoj normalnoj zemlji ovakvo ponasanje ne bi bilo nagradjeno vlascu ,povlasticama i onolikim eskortom nego pravno sankcionisano. Nisu svi zaboravni.