Vučić: Narko-diler mi psovao „mrtvo dete“!

Ekipa Alo! | vesti 2016-12-06 22:10:07 2016-12-06 22:10:07

Užas! Gnusne uvrede na račun maloletne ćerke premijera Aleksandra Vučića!

Tanjug

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, u koordinaciji sa Tužilaštvom za viskotehnološki kriminal, uhapsili su Milovana R. (28) iz Sivca kod Kule, osumnjičenog da je na društvenoj mreži Fejsbuk komentarišući objavu na sajtu jednih dnevnih novina pretio članovima premijerove porodice.

 

Osude ovog skandaloznog komentara stigle su sa svih strana, a premijer Vučić kazao je u Skupštini da zbog toga preksinoć dugo nije mogao da zaspi.

 

Kazna do pet godina zatvora

Manijaku koji je pretio Vučićevoj porodici preti kazna zatvora od šest meseci do pet godina! - Ko ugrozi sigurnost predsednika Republike ili predsednika Vlade pretnjom da će napasti na život ili telo tog lica ili njemu bliskog lica, kazniće se zatvorom šest meseci do pet godina! Takođe, moguće je da dobije i uslovnu osudu ako dosad nikad nije kažnjavan ili nije u poslednjih pet godina bio na izdržavanju kazne. Ukoliko se utvrdi da je lice psihički obolelo, obaviće se njegovo psihatrijsko veštačenje - kaže za „Alo!“ advokat Dragomir Mrdalj.

 

Policija je kod osumnjičenog pronašla mobilni telefon sa kojeg je pristupao Fejsbuku pod pseudonimom „Dete Partizana“ i preko tog profila uputio gnusne pretnje i psovke premijeru i njegovoj porodici. Prema saznanjima „Alo!“, Milovan je više puta hapšen, a Vučić je rekao i da je čuo da je reč o narko-dileru. On je na pitanje novinara o pretnjama koje su stigle njemu i njegovoj ćerki putem interneta rekao da je to za njega veoma teško.

- Da, to je za mene bilo prilično teško, jer je i moj sin to saznao, pa sad hoće sestricu da brani, ali šta ćete. To je nešto najstrašnije što može da se izgovori. Ja ne znam da to postoji. Da vam neko maloletnu ćerku... Kakav psihopata morate da budete da biste to radili?! Kako čujem, reč je o nekom narko-dileru, junaku koji bi morao da ubije dete da bi dokazao kakva je muškarčina - kazao je premijer juče.

Aleksandar Martinović, šef poslaničke grupe SNS-a, prokomentarisao je ovaj skandal rečima da je jedini Miličin greh to što je ćerka Aleksandra Vučića.

- Nezabeleženo je da se na ovakav način vodi kampanja protiv nekoga. Samo zato što ne možete da nađete nikakve političke, niti ekonomske kontraargumente na najbestidniji i najnehumaniji način vređate njegovu ćerku - rekao je Martinović.

Vladimir Đukanović, poslanik naprednjaka, uveren je da gnusni komentar nije slučajno napisan.

- To je skandalozno! Mislim da se to radi smišljeno. Takav vid kampanje su osmislile određene strane službe, da se direktno napadaju porodice svih nas, a posebno premijera, kako bi se on destabilizovao i možda pogrešno reagovao - kazao je on.

Nije ostala ravnodušna ni ministarka Zorana Mihajlović.
- Strašno. To je takav govor mržnje. To govori o njima. Sramota - rekla je ona za „Alo!“.

 

Ksenija u suzama!

Kako „Alo!“ saznaje, napadi na maloletnu Milicu preteško su pali njenoj majci Kseniji Vučić, koja od pojavljivanja skandaloznog komentara ne prestaje da plače. Kada smo je pozvali ovim povodom, ona nam se ljubazno zahvalila na pozivu rekavši da ne može da priča. - Hvala na pozivu, ali zaista nisam u stanju to da komentarišem - kazala je ona kratko.

 

Vulin: Gade mi se takvi ljudi!

Zgrožen sramnim komentarom juče je bio i ministar Aleksandar Vulin. - Osećam iskreno gađenje prema ljudima koji mogu da vređaju i napadaju dete. U Srbiji svi mogu da očekuju pomoć zakona i zaštitu javnosti osim porodice Vučić. Samo njegova deca, brat, roditelji i supruga mogu da budu nekažnjeno predmet mržnje. Vučiće je dozvoljeno vređati, napadati, o njima se može lagati, može se prizivati njihova smrt, ismevati napad na njihov život i čast. Sve to je dozvoljeno i čak poželjno. Aleksandar trpi sve napade na sebe i ne traži zaštitu, ali napadi na porodicu, napad na ćerku, ne može da se ni trpi, ni podnos - rekao je Vulin.

Save

Expand player
Pogledajte više