Bahato ponašanje generala: Ljubiša Diković
Dušan Milenković
Bahato ponašanje generala: Ljubiša Diković

Dušan Milenković

Bahato ponašanje generala: Ljubiša Diković, Foto: Dušan Milenković

Šta je to šiljokuran?

Ukliko niste znali, izraz šiljokuran je narodska pogrdna reč za mladu osobu, odnosno, to je drugi način da se za nekoga kaže da je balavac. Smisao je u tome da je navodno toliko mlad da još uvek samo onaniše („šilji ku*ac”).

Ljubodrag Stojadinović, vojni analitičar, ovako gleda na pomenuti incident:

- Zaista nemam informaciju šta se tačno desilo, ali ako je to istina, reći tako nešto je primitivno i pre svega nije vojnički, mada ponavljam, moram da se ogradim, nisam u toku. U našem političkom sistemu vlada dualizam - Vojskom komanduje predsednik države, a s druge strane imamo ministra odbrane, koji je u upravnom smislu nadređeni načelniku Generalštaba. Tako ministar ne može da izdaje operativna naređenja, ali u njegovoj nadležnosti su upravne stvari, odnosno civilna kontrola Vojske.

Milošević, seksolog

Oliver Bunić

Milošević, seksolog, Foto: Oliver Bunić

I ranije je general Diković ulazio u sukob sa ministrima, kao što je to bio slučaj sa Gašićem, ali ne treba zaboraviti i „okršaj” koji su imali nekadašnji ministar Dragan Šutanovac i general Zdravko Ponoš, koji je tada izjavio „da bi Ministarstvo odbrane trebalo da bude kao protočni bojler koji treba da omogući nesmetano funkcionisanje Vojske”. Na kraju, tadašnji predsednik Boris Tadić je smenio Ponoša, a Šutanovac je ostao ministar - rekao je Stojadinović za „Alo!”.

O samom načelniku Generalštaba Stojadinović kaže:
- Sigurno je kod Dikovića došlo i do zamora materijala, on je dugo na tom mestu i ništa spektakularno nije uradio. Što se tiče ministra Đorđevića, nije se previše eksponirao kao drugi kadrovi SNS-a i meni deluje pristojno.

Krasić: Mogao je da mu kaže: „Jebivetre!“

Na Tviteru se juče oglasio i potpredsednik SRS-a Zoran Krasić. „Moglo je to i milozvučnije, kao na primer: ‘Diletantu, mediokritetu, fićfiriću ili jebivetre‘”, napisao je Krasić.

Komentari (14)

mik7

26.08.2016 16:48

vreme je za penziju

miki

26.08.2016 20:55

@mik7 - za modernizaciju vojske potreban je moderan general a Diković to svakako nije.

vesa

26.08.2016 18:00

Siljio ga na Jorgovanki Tabakovic i zato je na tom mestu

dasa

26.08.2016 19:15

Kad je obična šoferčina ministar i to vojni mora de je Tabakovićka debelo pogurala da prodje.

Doktor

26.08.2016 19:43

Blago Jorgovankinom soferu,zalutalom na ministarsko mesto, kada su mu za argumente odbrane potrebni i seksolozi.

Pedja

26.08.2016 20:00

Hahaha, botovi nisu imalu drugi argument nego da zovu seksologa???Hahahaa, pa da li je ovo moguce, udavih se od smeha,. Inace, general je u pravu, ko nam sve vodi vojsku. Ja sam za to da ministar mora da bude iz struke. Ne moze keramicar da bude ministar vojske, ne moze propalitet od coveka i osoba koja je celog zivota samo vacarila narod da bude ministar vojske. Vojska je specificna i ne moze svako da je vodi. Postoje skolovani ljudi, koji su pri vojsci preko 30 godina. Umesto njih ministar je

Zoran

26.08.2016 20:02

General Dikovic je skolovan covek,profesionalac u svojoj struci.Normalno da je covek pukao,kada je video da je ministar odbrane sofer (koji ce brzo da dobije i diplomu nekog fakulteta).Za napredovanje je dovoljno da ludacki aplaudira i pada u trans dok AV cita ekspoze.

miki

26.08.2016 20:53

@Zoran - koliko je vojnika poginulo dok je taj "profesionalac" načelnik generalštaba?, da je iole častan oficir dao bi ostavku davno.

Zoran

26.08.2016 23:23

@Zoran - miki@ako se vec pitas koliko je vojnika poginulo dok je Dikovic bio nacelnik generalstaba,priseti se da su tada kao i danas na vlasti isti ljudi(stranke),i da je i tada morao da slusa i radi kako mu se kaze.

vojska kaze

26.08.2016 20:32

Nazalost u njegovo vreme dozvolio je da padne standard vojske gore nego ratnih 90 godina, a pogotovo da dozvoli da vojska ima sluzbenu dnevnicu ponizavajucih 150 dinara koja vredja covekovu inteligenciju...velika bruka!!!

milan

26.08.2016 21:31

Taj famozni Dikovic se osilijo i uobrazio da je vojna gromada i da svi moraju da mu budu podređeni on je vojnik mora da sluša starije od sebe zato ga narod placa ako nece neka podnese ostavku nije bogom dat ima srbija i boljih od njega sad se pr..e..va jer je uhlebio i sebe i blizu i dalju rodbinu stanovima i privilegijama u penziju deda ustupi mesto mlađem ....

Dragy

26.08.2016 22:35

Od kada su urolozi i seksolozi poszvani da ocenjuju psihološka i psihička stanja nekih pacijenata??? Šiljokuran, u našem narodu se pod "šiljokuran" podrazumeva nedorasla osoba, mlad, zelen, neiskusan!! Zašto je TU uopšte putan urolog, nije mi jasno???

Ljiljana

26.08.2016 23:18

Hvala na tako slikovitom i iscrpnom objasnjenju reci "siljokuran"

domacin

27.08.2016 10:20

Neka je zaposlio svoju familiju, jel trebalo da zaposli prekodrince i oni se zaposljavaju tamo gde su njihovi. Usdkoro ce Dodik da salje narod ovde da se zaposljava,tata je reako da smo isti narod,( ali iz razlicitih zemalja).I jos kaze branicemo ih, ma nemoj, nek salje svoje dete da brani drugog. I kakva je to vezba u Loznici zajedno sa RS??????