I SPS REAGOVAO NA NJEGOVU IZJAVU Amfilohije da se uzdrži od ličnih stavova

Socijalistička partija Srbije veruje da izjava koju je dao mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović predstavlja njegov lični stav i izraz samo njegovog animoziteta a ne zvaničan stav Srpske pravoslavne crkve.

SPS logo
SPS logo, Foto: SPS

U saopštenju za medije SPS navodi da podržava inicijativu predsednika Aleksandra Vučića o unutrašnjem dijalogu o KiM, a čiji je cilj da se iznađe pravično rešenje za sudbinu srpskog naroda i naših svetinja u južnoj Pokrajini, te da je želja te stranke da se iznad svega održi jedinstvo našeg naroda i države po ovom važnom pitanju, a ne da se izazivaju novi konflikti i međusobno optuživanje.

SRAMOTA! Kačavenda držao božićnu besedu!

Zbog toga, kako navode, pozivaju mitropolita da se uzdrži od iznošenja ličnih stavova o unutrašnjem dijalogu o Kosovu jer njegove reči, kako kažu, nisu u skladu sa duhom hrišćanske tolerancije i međusobnog uvažavanja o kojima najviše govorimo tokom ovih Božićnih praznika.

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije Radović pripremio je Apel za odbranu Kosova i Metohije kojim apsolutno ignoriše unutrašnji dijalog koji je inicirao predsednik Aleksandar Vučić, te smatra da je zamrznut konflikt jedina razumna odluka.

Sveštenstvo mitropolije podržava Amfilohija

Sveštenici Mitropolije crnogorsko-primorske saopštili su večeras da podržavaju mitropolita Amfilohija i da osuđuju reagovanja na njegovu izjavu nazivajući ih hajkom protiv mitropolita.

Oni, takođe, kritikuju srpske političare Nikolu Selakovića, Zoranu Mihajlović, Marka Đurića i Aleksandra Vulina, navodeći i da pitanje Kosova nije beogradsko već svesrpsko.

"Znamo i svedočimo da mitropolitova, često puta i oštra reč, nije upućena lično ni protiv koga nego je isključivo izgovorena za dobro, za očuvanje ne samo Kosova i Metohije nego i obraza i ugleda onih koji donose sudbonosne odluke u ovom narodu", tvrde u saopštenju arhijerejski protoprezviteri u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, prenosi Portalanalitika.me.

Sveštenici smatraju da medijska hajka pokazuje da je "problem mnogo dublji" od jedne mitropolitove izjave i da takve reakcije može da proizvede samo "istina koju je mitropolit Amfilohije rekao".

U saopštenju navode da ih zabrinjava što su, kako kažu, "čelnici Srbije krenuli da sprovode dukljansko-montenegrinski pristup Kosovu i Metohiji".

Kritikuju što se "na ovom primeru pokazuje intencija da se kosovsko-metohijsko pitanje isključivo predstavi i rešava kao "srbijansko", "beogradskopašalučko, a ne kao svesrpsko pitanje". 

Amfilohije: SPC ne može da se odrekne Kosova

OGLASILA SE I ZORANA MIHAJLOVIĆ Neće Amfilohije voditi državnu politiku Srbije

I MINISTAR REAGOVAO Vulin: Kletve Amfilohija nisu ojačale nijednog Srbina

REAGOVAO NA IZJAVU MITROPOLITA Selaković: Amfilohije se bavi vradžbinama!

 • Korisnik: smm
  08/01/2018 - 20:14
  Bravo za glas razuma! Njegovo preosveštenstvo Mitropolit Crnogorsko-primorski, gospodin Amfilohije Radović je rekao istinu. Svaka mu je zlatna.....
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi