Guri, ko je „zoljama” gađao leševe?!

D. Zlojutro | vesti 2016-08-02 21:04:52 2016-08-02 21:04:52

Bivši ministar srpske policije Dragan Jočić i general Žandarmerije Goran Radosavljević Guri ušli su u otvoren rat u kojem jedan drugog optužuju za najveće zločine počinjene u vreme njihovih mandata, kao što su paljenje Ambasade SAD, slučaj braće Bitići i ubistva albanskog stanovništva.

Dalibor Danilović

Nekadašnji ministar unutrašnjih poslova Dragan Jočić uputio je reagovanje povodom navoda generala Gorana Radosavljevića Gurija u intervjuu datom nedeljniku „Ekspres”, a u kojem je bivši general Žandarmerije izneo tvrdnje da Jočić, iz njemu nepoznatih razloga, nije blagovremeno sprečio paljenje džamije i američke ambasade u Beogradu, iako su mu date informacije.

Takođe, u spornom tekstu se navodi da je Jočić dao nalog za obavljanje informativnog razgovora u vezi sa generalovim odnosom sa oficirima iz američke ambasade, kao i u vezi sa njegovom povezanosti sa organizovanjem terorističkog akta ubistva predsednika Vlade Vojislava Koštunice.

Koštuničin ministar policije Dragan Jočić reagovao je na tvrdnje Radosavljevića za „in4s.net”, kome je postavio nekoliko veoma teških pitanja.

On je Gurija pitao zašto je i za čiji račun Srbija kompromitovana i zašto je posramljena časna borba srpske policije protiv terora kosovskih Albanaca? Zašto su srpske policijske kasarne nadomak Beograda (Batajnica), ali i u unutrašnjosti zemlje tajno, u „prljavim akcijama podmetanja“ pretvarane u masovne grobnice poluzakopanih kosovskih Albanaca koji su stradali ko zna gde i ko zna kako? Ko je gurao hladnjaču punu leševa kosovskih Albanaca stradalih ko zna gde i kako u dunavske plićake kod Tekije? Ko je survavao neotežanu hladnjaču u Perućko jezero? A ko je tu hladnjaču potapao „zoljama” (raketnim bacačima) tako da su leševi satima plivali po jezeru naočigled meštana i svih koji su tuda prolazili?

„Bilo bi korisno, ali i pravedno pomoći u konačnom razrešenju slučaja ubistva braće Bitići, američkih državljana i dobrovoljaca u terorističkoj OVK, slučaja kojim američka administracija muči svaku srpsku vladu, od Koštuničine, pa do Vučićeve, u vrlo probranim političkim momentima, bilo da su to izbori kod njih ili prelomni trenutci kod nas”, naveo je Jočić.

Bivši šef srpske Žandarmerije Guri Radosavljević nije odgovarao na naše pozive i poruke kako bi prokomentarisao tvrdnje bivšeg čoveka od poverenja Vojislava Koštunice.

Jočić sumnjao da hoću da ubijem Koštunicu

General Radosavljević između ostalog tvrdi i da je general Mirkov dobio naređenje od Jočića da ga pozove na informativni razgovor i da me pita: „Da li sam vođa terorističke organizacije koja hoće da ubije Koštunicu i izvrši državni udar? Kakav je moj odnos s oficirima iz američke ambasade? Kad sam ta pitanja video, mislio sam da je neka skrivena kamera ili tako nešto.

Expand player
Pogledajte više