Ivica Dačić
Profimedia
Ivica Dačić
Ivica Dačić, Foto: Profimedia

Dačić je, kako je objavljeno na sajtu dnevnog lista ''Blic'', razgovorao sa hrvatskom koleginicom Vesnom Pusić u Kairu, gde je bio na otvaranju novog Sueckog kanala.
Vesnu Pusić i porodicu kidnapovanog građanina Hrvatske Dačić je sreo u hotelu u kome su svi odseli i ponudio im je svu pomoć u ime Srbije i kao predsedavajući OEBS u akciji koju vode za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.
''Zahvalili su mi se na ponudi, rekli su da imaju dobru saradnju sa egipatskim vlastima i njihovim bezbednosnim službama i da im dodatna pomoć nije potrebna'', naveo je Dačić.
Prema njegovim saznanjima hrvatske i egipatske vlasti sada pokušavaju da dobiju dodatno vreme za oslobađanje otetog Tomislava Salopeka.
Islamisti su 30-godišnjeg Salopeka kidnapovali 22. jula u jednom od rejona Kaira, a u sredu su objavili video-snimak u kom prete da će ga pogubiti u roku od 48 sati, ukoliko egipatske vlasti ne oslobode sve zatvorene muslimanke.

Komentari (1)

mr

08.08.2015 15:09

Čiji je ministar ovaj čovek i za koga on radi?Dačiću, kada prebijaju srpske državljane po Hrvatskoj i Crnoj Gori ti se ne oglašavaš i to te izgleda uopšte ne interesuje ,pa se opravdano pitam ko te plaća i za koga radiš?