Palata Albanije u bojama Francuske
N. Jovanović
Palata Albanije u bojama Francuske
Palata Albanije u bojama Francuske, Foto: N. Jovanović

Vesić je agenciji Beta rekao da će i svi ostali javni objekti u Beogradu koji imaju ukrasno osvetljenje večeras biti osvetljeni plavim svetlom.

Prema rečima Vesića, ovaj gest solidarnosti Beograda i Srbije sa Parizom i Francuskom usledio je na predlog predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića.

Most na Adi u bojama Francuske
Most na Adi u bojama Francuske, Foto: Twitter

Vesić je pozvao Beograđane koji to žele, da u teškim trenucima za Francusku i ujedinjenu Evropu, izraze solidarnost paljenjem sveća ispred spomenika zahvalnosti Francuskoj na Kalemegdanu na kojem piše "Volimo Francusku kao što je ona volela nas".

Čuvena zdanja širom sveta u znak solidarnosti sa Francuskom, nakon terorističkih napada u Parizu, biće osvetljena bojama zastave te države.

San Francisko saoseća sa parizom
I San Francisko saoseća sa parizom, Foto: Profimedia.rs

Sidnejska opera jedna je od građevina koja je sinoć bila osvetljena sa crvenom, belom i plavom bojom.

Slično su reagovale i vlasti Njujorka, pa je Svetski trgovinski centar jedan, koji je izgrađen na mestu na kojem su izvršeni teroristički napadi 2001. godine, u bojama francuske zastave.

Na društvenim mrežama objavljene su fotografije sa bojama francuske zastave na zgradama u centru u Dablinu i stadiona "Vembli" u Londonu, a slične postupke najavili si ostali veći gradovi širom svijeta.

Komentari (9)

Dosta uvlacenja

14.11.2015 11:45

Alo sabani, u cije ime se vi solidarisete?

zoran

14.11.2015 14:29

Jeli to vi sažaljevate one koji su nas bombardovali? Sram vas bilo.

MilanO

14.11.2015 17:37

@zoran - A ti ne znas istoriju, sram te bilo... pa zato prosetaj do Kalemegdana glavnom stazom do spomenika. I procitaj sta pise, sa sve datumom.

Kojesta

14.11.2015 17:02

Žao mi je ljudi koji su stradali ali toliko lizati zadnjicu francuskoj je još žalosnije, državi koja nas je izdala u svakom pogledu, sankcije, bombardovanje naših nedužnih civila, i pored saznanja da se na kosovu nalazi centar za obuku terorista koji su im se obili o glavu ovih dana, proglašenje istog kao nezavisna država glasanje za ulazak kosova u unesko, pa ko je ovde lud?

Takii

14.11.2015 17:34

Da li je jedan Francuz napisao ‪#‎prayforserbia‬, za vreme prošlogodišnjih poplava, ze vreme bombardovanja? Žrtva je žrtva! Terora ne sme biti!

Peca

14.11.2015 18:31

Sve je to u redu, uvek sam voleo Francuze i Francusku, ali poslednju deceniju XX veka ne mogu da zaboravim, Francuski avion je u mom malom gradu projektilom uništio most i ubio dvoje mojih sugrađana. Ipak, protiv sam zla koje se trenutno širi svetom i podržavam sve akcije u cilju njegovog suzbijanja.

zorank

15.11.2015 00:21

zasto je nisu osvetlili ruskim bojama kad je srusen avion

Putin

15.11.2015 15:19

Namocam vam se na francuske zastave......onaj ko vas gazio,bombardovao i ubijao, tog uzdizite i solidarisite