Momčilo  Perišić
Tanjug Rade Prelić
Momčilo  Perišić

Tanjug Rade Prelić

Momčilo Perišić, Foto: Tanjug Rade Prelić

Generala Perišića pronašli smo u selu Koštunići, 170 kilometara od Beograda, gde se povukao, kako kaže, u svoju kuću i svoj mir, kako bi mogao da se odmara s unučićima.

Koštunica ne dolazi u Koštuniće

Pošto sada živite u Koštunićima, čujete li se i viđate li se sa bivšim liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom? - Ne, on ne dolazi ovamo. On je poreklom od Damjanovića, njegov pradeda Jovan je prvi nazvan Koštunica jer je bio iz Koštunića, ali njih više ovde nema. Vojislav ovde nema nikoga i normalno je da ne dolazi. Baš ga dugo nisam video.

 

Zašto ste iz Beograda otišli u Koštuniće?
- To je moje selo, tu sam se rodio, njega volim i tu pripadam. Ovde sam pronašao mir, tu uživam sa porodicom, imam šestoro unučadi, koje čuvam i za koje živim. Šta drugo čoveku treba?

Da li u pauzi čuvanja unučadi padne i koji plan za povratak u srpsku politiku?
- Ne, ne pada mi na pamet da se više bavim politikom. Pratim sva dešavanja, ali sam se zarekao da se više neću vraćati u političke vode.

Osim što čuvate decu, kako još provodite vreme?
- Rešio sam da pišem knjige i pesme. Bavim se i paraglajdingom, to me ispunjava.

Kako vam Srbija i politička scena izgledaju danas iz vaše kuće u Koštunićima?

Šešelj me je zasmejavao u Hagu

Kako ste provodili dane u Hagu i s kim ste se najviše družili? - U Haškom tribunalu niste mogli da birate s kim ćete se družiti, već ste se morali snaći tamo gde su vas stavili. Najviše me je zasmejavao lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj, o njemu i njegovoj ulozi tamo sam napisao i pesmu. On mi je nekako prekraćivao vreme.

 

- U Srbiji se i dalje rešavaju nagomilani problemi iz prošlosti. Još se vodi borba za prevazilaženje problema, baš kao što smo je i mi 2000. godine vodili. Verujem da će vladajuća garnitura s Aleksandrom Vučićem na čelu naći način da sve probleme prevaziđe i da Srbija konačno velikim koracima krene napred.

Komentari (2)

Lignjoslav

20.03.2017 08:02

I treba da se sakrije u mišju rupu.

nedjo

20.03.2017 17:34

i nas premijer ce da leti! a koliku penziju ima ovaj tip?