Bajatović na „ribanju“ zbog „Srbijagasa”

E. A. | vesti 2016-12-15 21:51:24 2016-12-15 21:51:24

Dušan Bajatović, direktor javnog preduzeća „Srbijagas”, ovih dana biće na „ribanju” kod premijera Aleksandra Vučića, bar ako je suditi prema premijerovoj izjavi da se jedina zamerka Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) odnosi upravo za to preduzeće.

Dušan Milenković

- Imamo problem sa određenim neispunjenim obećanjem u „Srbijagasu” i o tome ćemo narednih dana razgovarati sa direktorom, ali i o tome kako su se naglo uvećavali dugovi hemijskih preduzeća od septembra do novembra, kao i o naplati potraživanja - napomenuo je Vučić.

Dodao je da će promena biti i u mnogim drugim preduzećima.
- Biće dosta promena u širem smislu u Vladi do kraja godine. Ne mislim na ministre, već mislim na sve ono što je pod Vladinim ingerencijama - objasnio je premijer i dodao:

- Mi smo prvi put pošteno ostavili rezervu šta je to čime ćemo mi da platimo to što oni loše rade.
Za razliku od nezadovoljstva MMF-a kada je reč o „Srbijagasu”, ta institucija je prihvatila ono što je plan Vlade za Bor i Resavicu. „Srbijagas”, inače, ima udeo u brojnim preduzećima, između ostalih, i u „Azotari“ i „Petrohemiji“.

Kinezi u „Železaru“ ulažu još 120 miliona

Železara „Hestil“ u Smederevu planira da sledeće godine proizvede dva miliona tona čelika i uticaće na BDP Srbije za jedan odsto, a verovatno i više, rekao je premijer Aleksandar Vučić tokom obilaska ove kompanije. Predsednik „Hestil grupe“ Ju Jong kaže da će grupacija „Hestil“ u 2017. u „Železaru“ investirati 120 miliona dolara u obnovu i nabavku opreme i tehnologije.

Expand player
Pogledajte više