DOMINACIJA RUSA U HERSONU Antonov: Uništićemo zapadno oružje! (FOTO/VIDEO)
Foto: EPA/EPA-EFE/MIKHAEL KLIMENTYEV/SPUTNIK/KREMLIN POOL EPA-EFE/MICHAEL REYNOLDS/EPA-EFE/GEORGE IVANCHENKO

Nastavljaju se borbe oko Bahmuta, Avdejevke i Marinike.

Tokom jučerašnjeg dana srušio se helikopter kod obdaništa u blizini Kijeva, poginulo je 14 osoba, uključujući ukrajinskog ministra unutrašnjih poslova Denisa Monastirskog i jedno dete.  

Ruski predsednik Vladimir Putin naglasio je da je cilj akcije da se zaustavi rat u istočnoj Ukrajini, te da je pobeda Rusije neizbežna.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da još nema ozbiljnih predloga za pregovore, i da su ideje ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog o toj temi neprihvatljive.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BLOG UŽIVO

Peskov: Zelenski bi više voleo da ni Putin ni Rusija nikada nisu postojali

22.09 - Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao je danas da za ukrajinskog predednika i ceo režim u Kijevu samo prisustvo Rusije i njenog predsednika Vladimira Putina "na ovom svetu predstavlja problem".

Moskva: Danske haubice Cezar za Ukrajinu vode eskalaciji neprijateljstava

21.49 - Odluka danskih vlasti da prebace 19 samohodnih haubica Cezar u Ukrajinu ima za cilj eskalaciju neprijateljstava, saopštila je ruska ambasada, javio je TASS.

Mađarska blokirala 500 miliona evra pomoći Ukrajini

21.10 - Mađarska je blokirala sedmu tranšu evropske pomoći namenjene Ukrajini, javila je radio-stanica "RMF FM". "Reč je o oko 500 miliona evra iz takozvanog Evropskog fonda mira iz koga Evropska unija od početka rata finansira smrtonosno oružje i zaštitna sredstva za Ukrajinu", saopštila je radio-stanica.

Noćno raketiranje ruskih snaga

20.33

 

 

Poljska priznala: Zapad je umoran

19.10 - Premijer Poljske Mateuš Moravecki priznao je da je Zapad "umoran" od Ukrajine, ali Poljska želi da oživi ovu temu.

Ruska vojska zauzela četiri naselja

18.27 - U Zaporoškoj oblasti ruska vojska je preuzela operativnu kontrolu nad 4 naselja u blizini grada Orehovo, rekao je Vladimir Rogov, član administracije oblasti, napominjući da je ovo "lokalni uspeh“.

Velika Britanija šalje Ukrajini projektile

17.10

 

 

Grupa od devet zemalja obećala još veću vojnu pomoć Ukrajini

16.30 - Grupa od devet zemalja,uključujući Veliku Britaniju, Poljsku i Holandiju, obećala je danas, posle sastanka u Estoniji, da će nastaviti da pruža još veću vojnu pomoć Ukrajini, uključujući glavne borbene tenkove.

Zelenski i Mišel razgovarali o podršci EU Ukrajini

15.45 - Predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel danas je u Kijevu sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim razgovarao o podršci EU Ukrajini u borbi protiv Rusije, kao i o reformama potrebnim da se Ukrajina pridruži EU po okončanju sukoba.

Organizacija nacionalista Centuria (Кrivi Rog) objavila je debanderizaciju pogibije trojice ukrajinskih militanata kod Bahmuta

14:50 - 

 

 

Vojnici LPR zapalili rovove ukrajinskih terorista

14:45 - 

 

 

 

Kupjanski pravac

14:40 - 

 

 

U LPR-u je otkriven zaklon sa eksplozivnom napravom od šest mina kalibra 120 mm

14:35 - 

 

 

Avdijevka

14:33 - 

 

 

UKRAJINCI U PANICI: Nemamo vremena!

14:04 - Ukrajina je danas apelovala na zapadne saveznike da požure sa isporukom tenkova i protivvazdušne odbrane, navodeći da se odlaganje isporuke plaća ukrajinskim životima.

Detaljnije možete pročitati OVDE.


Učenici VPD „Mlada garda – Junarmija“ učestvovali su u proslavi Bogojavljenja

12:56 - 

 


 

Rusija: Uništićemo zapadno oružje i odgovoriti na napade na Кrim

11:47 -  Oružane snage Rusije neće ostaviti bez odgovora napade na državnu teritoriju, uključujući Кrim, izjavio je ruski ambasador u Vašingtonu Anatolij Antonov. Diplomata je ovako odreagovao na izjave zapadnih političara o brzim isporukama Ukrajini savremenih oklopnih vozila, kao i na izjavu portparola Stejt departmenta Neda Prajsa o prihvatljivosti primene američkog oružja u napadima na Кrim.

 „Moralo je svima postati očigledno: ma kakvo oružje da su Amerikanci ili NATO dostavili režimu (ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog), mi ćemo ga uništiti. Tako je bilo tokom Drugog svetskog rata, tako će biti i sada“, rekao je Antonov.

U rejonu Bahmuta se pojavili oklopni automobili američkog porekla HMMWV M1167

11:00 - 

 

 

Sirene za vazdušnu opasnost odzvanjaju Kijevom

10:32 - Oglasile se sirene za vazdušnu opasnost!

Pod kontrolom ruskih snaga 75 odsto Hersonske oblasti

10:28 - Cela leva obala Hersonske oblasti nalazi se pod kontrolom legitimnih ruskih vlasti. To je 75 odsto površine regiona, sedam od njegovih devet gradova, 13 od 18 okruga, znatno više od polovine stanovništva, posebno uzimajući u obzir odlazak stanovništva i evakuaciju sa desne obale“, rekao je za Sputnjik vršilac dužnosti guvernera Hersonske oblasti Vladimir Saljdo.

Beloruski nacisti snimili voz vojne opreme u blizini poljske granice

10:26

 

 

Artemovsk

09:47 - 

 

 

Užasna koincidencija: Monastirski je želeo da Putin umre, ali je sam umro

08:45 - 

 

 

Analiza situacije u Ukrajini Američkog instituta za proučavanje rata

08:30 - 

 

 

Ukrajinske snage ispalile u poslednja 24 sata 274 projektila na naselja u DNR

07:20 - Ukrajinske oružane snage granatirale su u poslednja 24 sata veći broj civilnih naselja u Donjeckoj Narodnoj Republici 41 put, ispalivši 274 projektila različite vrste municije, saopštila je danas misija DNR pri Zajedničkom centru za kontrolu i koordinaciju pitanja vezanih za ukrajinske ratne zločine (JCCC).

 Zelenski: Smiruju se sukobi

DOMINACIJA RUSA U HERSONU Antonov: Uništićemo zapadno oružje! (FOTO/VIDEO)

Alo ilustracija

 

 

07:10 - Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski izjavio je da se smiruju sukobi.

- Rat se zaista usporava zimi. Postoje razumljive okolnosti i razumljivi razlozi. Svi su umorni: priroda, ljudi i, hvala Bogu, neprijatelj - rekao je Zelenski na Međunarodnom ekonomskom forumu.

Ukrajinski lider je napomenuo da se i dalje vode žestoke borbe na istočnom delu linije razdvajanja.

07:00 - Ukrajinski teroristi su upravo stigli i odmah su prekriveni ruskom municijom

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
KKK

19.01.2023 13:54

SAMO NAPRED.! Unistavajte to zapadno djubre.!!!!