UKRAJINCI U PANICI: Nemamo vremena!
Foto: Shutterstock

"Nemamo vremena, svet nema vremena ovog puta", naveo je na Telegramu šef kabineta ukrajinskog predsednika Andrij Jermak.

Zapadni saveznici će se sutra sastati u vojnoj bazi "Ramštajn" u Nemačkoj, kako bi razgovarali o tome da li će Berlin dozvoliti da se nemački tenkovi "lepard" isporuče Ukrajini, preneo je Rojters.

"Pitanje isporuke tenkova za Ukrajinu mora da se reši što pre. Kao i pitanje isporuke dodatnih protivvazdušnih sistema. Tu sporost plaćamo životima ukrajinskog naroda, ne bi trebalo da bude tako", rekao je Jermak.

"TO BI BIO POČETAK NUKLEARNOG RATA"

Jermakovi komentari su samo nastavak apela koji je izneo ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski u video obraćanju na Svetskom ekonomskom forumu u sredu.

Zelenski je izjavio da tenkovi i PVO treba da budu isporučeni brže nego što Rusija krene u novu fazu napada.

Ove nedelje, Britanija je indirektno napravila pritisak na Nemačku tako što je postala prva zapadna država koja je poslala Ukrajini zapadne tenkove, konkretno, britanske "čelindžer 2".

"Leoparde" imaju brojne NATO zemlje, ali da bi se isporučili Ukrajini, potrebno je odobrenje Berlina.

Ministar odbrane Oleksij Reznikov rekao je da je Ukrajina zamolila da dobije "leoparde" od zemalja koje ih imaju: Grčke, Danske, Španije, Kanade, Holandije, Nemačke, Norveške, Poljske, Portugala, Turske, Finske i Švedske.

Najnovije vesti o ratu u Ukrajini možete pogledati OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading