UKRAJINA DELI LEKCIJE ZEMLJAMA EU Situacija je potpuno neprihvatljiva
Foto: Printscreen

"Tek sad čujemo da se sprema ozbiljniji rad na pripremi devetog paketa sankcija. Takva situacija je potpuno neprihvatljiva", izjavio je Kuleba.

Ukrajinski ministar spoljnih poslova takođe je pozvao svoje evropske partnere da "prestanu sa sumnjom, odnosno, kako je sad moderno reći, 'umorom' i da brzo završe rad na novom paketu sankcija".

"Ako Ukrajinci nisu umorni, tim pre ostatak Evrope nema ni moralno, ni političko pravo da bude umorno", naglasio je Kuleba.

Kuleba je naglasio da se Evropa treba usredsrediti na sankcije koje otežavaju Rusiji da proizvodi rakete. 

Ruske rakete gađaju ukrajinsu infrastrukturu, uključujući tu i elektrane, od 10. oktobra, nakon što je Moskva optužila Kijev za napade na rusku infrastrukturu, i napad na strateški važan Krimski most.

"Politiko" je u utorak objavio da EU nije zvanično započela rad na devetom paketu sankcija Rusiji. Međutim, dva izvora izjavila su za taj medij da će se nove mere možda usredsrediti na ruske pojedince za koje se smatra da su u vezi sa sukobom u Ukrajini.

Sankcije koje je Zapad uvodio Rusiji od početka vojne operacije u Ukrajini podrazumevale su zamrzavanje skoro polovine rezervi zlata i deviza Moskve, što je portparol Kremlja Dmitrij Peskov nazvao "krađom".

Sekretar ruskog Saveta za nacionalnu bezbednost Nikolaj Patrušev izjavio je prošle nedelje da SAD, koje su podržale sankcije, nastoje da oslabe i unište Rusiju i da koriste Ukrajinu kao "udarnog ovna" da bi postigle taj cilj.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading