Dmitrij Kuleba
Foto: AP/Foto:AP

- Najteži razgovori su oni u kojima jednostavno osećate da želite da udarite svog suparnika u nos, ali to ne možete da uradite - kazao je Kuleba ukrajinskom influenseru koji ga je pitao o najizazovnijim pregovorima koje je kao ministar vodio.

Kuleba je naveo da se u ovakvoj situaciji našao dva ili tri puta, i precizirao da je Lavrova želeo da udari u Antaliji, u proleće 2022. godine.

Diplomate iz Rusije i Ukrajine održale su niz sastanaka 2022. godine, od kojih jedan u turskom letovalištu Antaliji.

Međutim, po savetu zapadnih partnera, ukrajinski predstavnici su navodno odbili da nastave pregovore, odlučivši se za oružani sukob sa Rusijom. Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je od tada više puta odbijao pregovore sa Moskvom.

On je nedavno je priznao da Evropa ne ume da se bori, i da će Rusija će uvek biti ispred njih.

- Evropa ne zna da se bori jer je rat tamo krajnje nepopularan. Proizvodnja oružja nije najpopularnija oblast poslovanja - kazao je Kuleba u intervjuu za "Independent". 

Istakao je da glavni problem nije kvalitet naoružanja koje isporučuju zapadne zemlje, već njegova količina.

On je okrivio Evropljane za odlaganje isporuke oružja, rekavši da su "potrošili previše vremena" na razgovore o tome kako i kada povećati proizvodnju oružja i municije.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Josip

17.01.2024 13:21

Ta mala lopuza i gnjida bi da nekog udari. Pa taj kriminalac nije dostojan da bude u blizini lavrova ni kao cistac cipela. I njemu kao i njegovom kompanjonu kokainskom je odzvonilo. Nece imati gdje da se sakrije. Gnjida!