DOŠLA TRI BATALJONA, JEDVA IH PREŽIVELO ZA JEDAN Šta se zaista desilo oko Hersona i ko to ratuje za Ukrajince
Foto: Printscreen/Youtube

Prema lokalnim zvaničnicima, u osvajanje Hersona bila su uključena tri bataljona poljske regularne vojske koja je na odsustvu.

Prema informacijama koje su preneli poljski zarobljenici, u pitanju je isti recept koji je primenjivala ruska vojska sve do februara ove godine - dobrovoljci koji su želeli da učestvuju u ukrajinskom konfliktu dobijali bi neograničeno odsustvo.

Od tog trenutka, oni zvanično nisu bili u službi vojske, već pripadnici na odsustvu. Od ta tri bataljona, jedva da ih je ostalo za jedan bataljon, navodi izvor.

Veliki deo strategije napada na i odbrane Hersona zasniva se na činjenici da se grad nalazi na Dnjepru, velikoj reci koju je teško preći, i preko koje je teško dopremiti pojačanja, dostavu i logističku podršku.

Sa vojne tačke gledišta, navodi se, ima smisla da se ruska odbrana prebaci sa druge strane Dnjepra. Herson će biti, stoga, mnogo teže ponovo osvojiti i krenuti dalje ka Odesi.

Dalje, zvaničnik tvrdi da ukrajinska strana nije zadovoljna onim što se u medijima predstavlja kao velika pobeda u Hersonu, jer vesti o dogovoru koji je postignut između Rusije i SAD nisu dobro prihvaćene od strane domaćih vojnika.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading