NAPUSTITE ZEMLJU ODMAH Stejt Department o smrti američkog borca u Ukrajini
Foto: AP Rafael Yaghobzadeh

Možemo potvrditi smrt američkog državljanina u Ukrajini“, rekao je portparol američkog Stejt departmenta za "Njuzvik" u petak.

„Iz poštovanja privatnosti porodice, u ovom trenutku nemamo više komentara."

U petak, Oleg Kožemjako, koji služi kao guverner ruskog Dalekoistočnog Primorskog regiona, rekao je da je vojna jedinica „Tigar“ iz njegove oblasti eliminisala Amerikanca dok je odbijala napad grupe koju čine plaćenici iz nekoliko zemalja.

„Američki plaćenik je uništen u Ukrajini“, rekao je on u svom Telegramu, prilažući fotografije američkog pasoša i ukrajinske vojne karte, očigledno izdate na ime Džošua Alan Džons, piše "RT".

U ličnim dokumentima se navodi da je rođen u Tenesiju i da se pridružio ukrajinskoj vojsci 14. jula u vojnoj jedinici A3449.

Prema Andreju Rudenku, ruskom vojnom reporteru, borca nisu ubile ruske ili savezničke snage, već njegovi saborci dok je „bežao sa položaja“.

Portparol Stejt departmenta je podsetio da „građani SAD ne bi trebalo da putuju u Ukrajinu, zbog aktivnog oružanog sukoba i izdvajanja američkih državljana u Ukrajini od strane bezbednosnih zvaničnika ruske vlade.

„Građani SAD u Ukrajini treba da odu odmah ako je bezbedno da to urade korišćenjem bilo koje komercijalne ili druge privatne opcije kopnenog prevoza“, ponovio je predstavnik.

Ostali Amerikanci koji su poginuli u borbama u Ukrajini su Vili Džozef Kansel (22), koji je poginuo tokom bitke u aprilu, i Stiven Zabjelski (52), koji je ubijen u maju u selu Dorožnjanka, u Zaporoškoj oblasti, prenosi "Njuzvik".

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading