KONTRAOFANZIVA Ukrajinske snage uništile dva depoa municije u Hersonu
Foto: Printscreen/Youtube

Železnički saobraćaj do Hersona preko reke Dnjepar je prekinut, saopštila je južna komanda ukrajinske vojske, zbog čega su ruske linije snabdevanja na istoku Ukrajine i na Krimu potencijalno dodatno izolovane.

Ukrajina je poslednjih nedelja koristila raketne sisteme dugog dometa koje je isporučio Zapad i uspela ozbiljno da ošteti tri mosta preko Dnjepra u odseče grad Herson ostavivši položaje ruske 49. armije veoma ranjivim na zapadnoj obali reke, tvrde britanski vojni zvaničnici.

KO JE UBIO RATNE ZATVORENIKE U DONJECKU? Zelenski tvrdi da su Rusi krivi, a njegova izjava o tome izazvala je brojne polemike

"Kao rezultat vatre kojom je uspostavljena kontrola nad glavnim transportnim vezama na okupiranoj teritoriji, utvrđeno je da saobraćaj preko železničkog mosta na Dnjepru nije moguć", navodi se u saopštenju južne ukrajinske komande.

U istom saopštenju stoji da je više od 100 ruskih vojnika i sedam tenkova uništeno u jučerašnjim borbama u oblasti Herson, prvom većem gradu koji su Rusi zauzeli.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading