DŽONSON PORUČIO: "Sloboda Ukrajine vredi cene koju morate da platite za nju"
Tanjug/Ap

"Sloboda Ukrajine vredi cene koju morate da platite za nju". Ovo mišljenje je u ponedeljak u intervjuu za Bi-Bi-Si izneo britanski premijer Boris DŽonson, koji je dodao da zapadne zemlje treba da podrže Kijev i da „nemaju alternativu“, prenosi agencija TASS.

UKRAJINA UŽIVO SAD uvode nove sankcije, Rusija uzvraća! Zelenski: Rat mora biti okončan do zime! (FOTO/VIDEO)

- Mislim da je sloboda ponekad vredna plaćanja skupe cene - rekao je DŽonson odgovarajući na pitanje o tome koji je maksimalni iznos koji je britanska vlada spremna da potroši na pomoć Ukrajini. - Setite se koliko je vremena bilo potrebno usred prošlog veka u demokratijama da se shvati potreba da se odupre tiraniji i agresiji. To je veoma skupo, ali na kraju, cena plaćena za poraz diktatora, posebno nacističke Nemačke, obezbedila je višedecenijsku stabilnost i omogućila stvaranje poretka zasnovanog na međunarodnom sistemu, i to vredi braniti i podržavati - rekao je on.

Ujedinjeno Kraljevstvo je do danas obezbedilo 1,3 milijarde funti (1,6 milijardi dolara) za vojnu pomoć Ukrajini.

RUSIJA REAGOVALA NA GRČKO SLANJE ORUŽJA UKRAJINI "Vi snosite punu odgovornost i zadržavamo pravo na adekvatan odgovor"

DŽonson je ponovio tvrdnju da bi ruska pobeda u sukobu sa Ukrajinom imala „jezive” posledice. - Ako govorimo o ekonomskom uticaju, to bi značilo dugoročnu nestabilnost i nervozu širom sveta - rekao je šef vlade.

Istovremeno, on je izrazio uverenje da rast cena energenata i hrane zabeležen u pozadini sukoba neće trajati zauvek, i da će vremenom „ekonomski uticaj koji Velika Britanija oseća na sebe početi da slabi“.

NEMA PROMENE KURSA G7 poručuje da će nastaviti da pruža finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini i da će biti uz nju koliko god bude potrebno

Komentari (2)

Loading
Zora

28.06.2022 00:47

Ovaj bi ratovao do poslednjeg ukrajinca.

Republikanac

28.06.2022 09:34

Kolektivnom ludilu zapada nigdje kraja?!