NEMA PROMENE KURSA G7 poručuje da će nastaviti da pruža finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini i da će biti uz nju koliko god bude potrebno
Foto: EPA-EFE/UKRAINIAN PRESIDENTIAL PRESS SERVICE

U saopštenju u kojem se eksplicitno ne pominju Rusija ili Ukrajina, G7 i Indija, Indonezija, Senegal, Argentina i Južna Afrika su ponovo potvrdile svoju posvećenost međunarodnom poretku zasnovanom na pravu.

RUSIJA REAGOVALA NA GRČKO SLANJE ORUŽJA UKRAJINI "Vi snosite punu odgovornost i zadržavamo pravo na adekvatan odgovor"

Lideri G7 poručili su sa današnjeg samita u nemačkom gradu Elmau da će nastaviti da pružaju finansijsku, humanitarnu, vojnu i diplomatsku podršku Ukrajini i da će biti uz nju koliko god bude potrebno.

U zaključcima sa samita se ponavlja osuda ruske pretnje nuklearnim oružjem i navodi da Ukrajina mora da donese odluku o budućem mirovnom rešenju "slobodno, bez spoljnih pritisaka ili uticaja", preneo je ranije londonski dnevnik Gardijan.

Izražava se zabrinutost zbog najave Rusije da bi mogla da prebaci rakete sa nuklearnim potencijalom u Belorusiju i dodaje da će G7 nastaviti s naporima da se Ukrajini obezbedi vojna i odbrambena oprema.

UKRAJINA UŽIVO SAD uvode nove sankcije, Rusija uzvraća! Zelenski: Rat mora biti okončan do zime! (FOTO/VIDEO)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading