RANO JE ZA SLAVLJE Zbog ovoga bi Ukrajina mogla da ostane bez statusa kandidata za EU!
EPA/ STEPHANIE LECOCQ

Dakle, Ukrajina treba da sprovede reformu pravosuđa, uvede zakone koji sprečavaju korupciju, oligarhiju, pranje novca, promeni zakonodavstvo o nacionalnim manjinama i uskladi zakon o medijima sa direktivom EU o audiovizuelnim medijskim uslugama.

TRAMP: Bajden je glavni krivac za rat, a ne Putin! - Alo.rs

"Proces pristupanja se i dalje zasniva na utvrđenim kriterijumima i uslovima. To omogućava svakoj zemlji koja učestvuje u procesu da napreduje na osnovu sopstvenih dostignuća. Istovremeno, to znači da se status kandidata za EU ​​može ukinuti ako se ne ispune osnovni uslovi. „primenjeno“, saopštila je Evropska komisija.

Ukrajina sprema kontranapad! - Alo.rs

EK je ranije preporučila da se Ukrajini i Moldaviji dodeli status kandidata za Evropsku uniju. Konačnu odluku doneće lideri EU 23-24.

Hrvatska je bila poslednja zemlja koja je pristupila Evropskoj uniji 2013. godine. Proces razmatranja njene prijave trajao je deset godina. Ovo nije jedini takav primer. Tako je Albanija još 2014. godine dobila status kandidata, ali još nije ušla u EU. Turska je ovaj status dobila još 1999. godine, ali takođe nije ušla u Evropsku uniju.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading