DONALD TRAMP: Bajden je glavni krivac za rat, a ne Putin!
EPA / Profimedia

"Imamo rat u Ukrajini.. možda će on dovesti do Trećeg svetskog rata zbog načina na koji se nosimo sa njim", upozorio je Tramp u govoru na verskoj konzervativnoj konvenciji u Nešvilu u Tenesiju koja je održana u petak.

"Upravo smo dali 40 milijardi dolara, i na to još dodatnih 16 milijardi dolara. Dakle 56 milijardi dolara, rekao je Tramp u vezi sa paketima pomoći koje je Bajdenova administracija odobrila Ukrajini zbog sukoba sa Rusijom.

OLAF ŠOLC: Podržao sam odluku Angele Merkel da Ukrajina ne bude primljena u NATO! - Alo.rs

"Kad pogledate Evropu i Nemačku i Francusku i sve ove druge zemlje, oni su dali mali deo, mali, mali deo onoga što mi dajemo. Mi dajemo 56 milijardi dolara, a oni daju nekoliko milijardi dolara. I oni su ti koji su mnogo više pogođeni, rekao je Tramp

Tramp je još jednom ponovio da je glavni krivac za rat Džo Bajden, koji ga je zamenio u Beloj kući, insistirajući da "da sam ja predsednik to se nikad ne bi dogodilo", misleći na rat u Ukrajini

"Veoma sam dobro upoznao Putina i razgovarali smo o tome.. znao je da će posledice biti ogromne. On je razumeo i nikada to ne bi uradio", insistira Tramp.

KADIROV: Plaćenici razmišljaju da napuste svoj besmisleni posao i pobegnu iz Ukrajine! (VIDEO) - Alo.rs

Druga tema posle obraćanja bila su i saslušanja u Kongresu povodom upada na Kapitol Hil 6. januara 2021. Bivši predsednik tvrdi da je istraga o njegovoj navodnoj uloziu provociranju svojih pristalica da napadnu američki Kapitol u Vašingtonu bila nameštena i da se radi o "lovu na veštice", a onda se dotakao i svoje kandidature za predsednika SAD 2024.

"Da li bi neko želeo da se kandidujem za predsednika? Upitao je Tramp okupljene, posle čega je usledilo glasno klicanje publike.

Sve o ratu u Ukrajini čitajte OVDE.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading