OGLASIO SE KADIROV I PORUČIO DA JE SVE GOTOVO Neprijatelj je poražen i beži u rasulu (VIDEO)
Foto: Printscreen/Video

- Borci su prešli na sledeću fazu – temeljitu proveru pojedinačnih gradskih objekata - napisao je on.

Kadirov je takođe dodao da je "neprijatelj u gradu poražen i beži u rasulu", i da ruske oružane snage kontrolišu situaciju.

Vlada produžila trajanje uredbe: Cene goriva će i dalje biti ograničene
Ranije je zvanični predstavnik Narodne milicije Luganske Narodne Republike Ivan Filiponenko rekao da su se policijske snage, uz podršku ruskih trupa, probile liniju odbrane Oružanih snaga Ukrajine u Severodonjecku i zauzele uporište u gradu.

Prema njegovim rečima, ukrajinske snage bezbednosti se kriju u stambenim naseljima i pucaju na područja sa kojih su se već povukle.

Informaciju da Rusi kontrolišu veći deo Severodonjecka potvrdio je danas i ukrajinski guvernator Luganske oblasti Sergej Gajdaj.

Borbe za Severodonjeck, grad koji predstavlja privremeni administrativni centar Luganske oblasti u Ukrajini, su počele 28. februara 2022. godine.

Grad na početku ruske specijalne operacije u Ukrajini nije bio glavna meta armije Ruske Federacije, pa je ovaj dobro utvrđeni deo fronta uglavnom bio miran.

Kada su sukobi u Donbasu eskalirali, u maju 2022. godine, Rusi su počeli da osvajaju gradove jedan za drugim, a jedan od najvažnijih jeste upravo Severodonjeck.

Francuska agencija RFI javila je ranije da su se ukrajinski vojnici žalili na lošu opremu, obuku i nedostatak vatrene moći. Kako je ta agencija pisala, sami vojnici su već danima o gubitku Severodonjecka govorili kao o svršenom činu.

Rusija je 24. februara pokrenula specijalnu operaciju u Ukrajini. Predsednik Vladimir Putin rekao je da je njen cilj "zaštita ljudi koji su bili izloženi genocidu od strane režima u Kijevu osam godina".

Prema ruskom Ministarstvu odbrane, glavni zadaci prve etape su već završeni – borbeni potencijal Ukrajine je značajno smanjen. Glavni cilj sada je oslobođenje Donbasa.

Sve najnovije informacije o ruskoj specijalnoj vojnoj operaciji u Ukrajini možete proćitati u našem BLOGU UŽIVO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading