RUSI POSKIDALI AZOVCE NASRED PUTA PA IH SNIMALI Ovako je izgledala predaja zoglasnog Azov bataljona
Foto: RIA Novosti Printscreen

Na snimku se vidi kako nacionalisti predaju lične stvari ruskoj vojsci na uvid. Ruski vojnici takođe pregledaju odeću militanata i traže da vide tetovaže.

Jedan od učesnika Azova je, posebno, pokazao veliku tetovažu u boji na levom ramenu sa portretom poznatog nacionaliste Maksima "Tesaka" Martsinkeviča, prenose RIA Novosti.

Kako se navodi, ukupno se predalo 2.439 ekstremista i ukrajinskih vojnika koji su bili pod blokadom u "Azovstalju".

- Danas, 20. maja, predala se poslednja grupa od 521 ekstremiste. Takozvani komandir nacističkog bataljona "Azov", odvezen je sa teritorije čeličane u posebnom oklopnom transporteru, kako se građani Mariupolja, ogorčeni zbog mnogobrojnih zverstava njegovih pripadnika, ne bi obračunali sa njim - kazao je ranije danas Igor Konašenkov, portparol ruskog ministarstva odbrane.

Bitka za Mariupolj je počela 24. februara, kada su ruska vojska i snage DNR ušle u borbu sa ukrajinskim snagama u tom gradu.

Najteže borbe su završene 17. maja, kada su ukrajinske vlasti potvrdile da je otpor u Mariupolju prestao, i da je grad u ruskim rukama. Tada je počela predaja ukrajinskih boraca koji su se zabarikadirali u čeličani "Azovstalj".

Sve o ratu u Ukrajini čitajte u našem BLOGU UŽIVO.

Komentari (1)

Loading