"NATO REŠAVA PROBLEME KOJE STVARA!" Da li su države EU postale vazali Amerike?
Foto: Printskrin

- Nikada nisam mislila da je cilj NATO da zaštiti mir i bezbednost u Evropi. A ako su ljudi mislili da je to njegov cilj, onda sigurno nikada nije uspeo da ga ostvari. Pretpostavljam da je on bio druga strana Hladnog rata. NATO nikada nigde nije doneo mir. U stvari, rešava probleme koje stvara. I mislim da to vrlo jasno pokazuju takve zemlje kao što je Libija, i druge koje su one (članice NATO) uspele da devastiraju. Dakle, oni uopšte nisu mirovne snage, ne samo u sadašnjoj, već i u prošlim krizama - objasnila je ona.

Dejli tvrdi da je sa početkom ruske operacije u Ukrajini, ideja o evropskoj autonomiji je nestala i da države EU bukvalno ponašaju kao vazali Sjedinjenih Država. Evropa tako žrtvuje sopstvene ekonomske i bezbednosne interese za interese SAD koji su suprostavljeni Rusiji, smatra ona.

- Uostalom, očigledno je da je u interesu građana cele Evrope, uključujući, pre svega, građane Ukrajine, da  živimo u miru sa Rusijom na našem kontinentu  , da poslujemo, razmenjujemo kulture, trgujemo i živimo u slozi. A jedini način da se to postigne jeste pregovaranje o bezbednosti ne protiv Rusije, već sa Rusijom. Ali, nažalost, Evropa radi sve upravo suprotno - kazala je Dejli.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (4)

Loading
Goca

23.04.2022 17:10

Konačno da neko kaže pravu istinu!!! Evropo otvori oči i vidi istinu. SAD nežeeele evropi dobro i gleda samo korist svoju, tako je bilo i biće. Rusija je bogata zemlja i puna je prirodnog blaga, a ameri žele samo sebi i svi se guraju u nato, a oni trljaju ruke..... A pa neće moći. Putin je tu

degr

29.04.2022 09:06

bravo, zena od integriteta i sa vecim mudima od ovih banana predcednika

Baka

29.04.2022 19:43

Eh da i ostali imaju pameti m..a da iznesu istinu, no oni su kao i Zelenski dobili dolare i pustili sve niz vodu

Lepo

14.12.2022 00:23

Lepo je videti COVEKA U REDOVIMA POLITICARA U EU.