MILOMIR MARIĆ ZA ALO! O RATU U UKRAJINI, DOMAĆOJ POLITICI, SRPSKOM NOVINARSTVU: Putin je preuzeo Šešeljeve ideje!
Milomir Marić - Alo! - V. Marković

U razgovoru za Alo! poznati novinar i glavni urednik TV Hepi govori o ratu u Ukrajini, domaćoj politici, optužbama da je Vučićev bot...

Za početak pitanje svih pitanja: Istok ili Zapad?

- Samo zatucani Srbi veruju da sunce izlazi na Istoku, dok mi Srbi koji držimo do sebe od detinjstva znamo da sunce izlazi na Zapadu i sve što je radost života dolazi sa Zapada. To nam je najčešće bilo i uskraćeno i ja sam verovao da ću kao mladić ući u Evropsku uniju, međutim, kako radimo, teško da ću ući i kao penzioner.

Mnogi tvrde da u svojim emisijama širite rusku propagandu i posebno upiru prstom u „Ćirilicu“ i izbor gostiju. Da li propagandu širite kao volonter ili to radite za pare?

- Rusi najbolje znaju koliko ja širim propagandu i, kad liči na rusku propagandu, to je da me Rusi ne uhvate.

Poslednjih dana govorite da nam predstoji velika medijska seoba, da će gosti sa Šolakovih medija preći na Hepi i Pink i obrnuto.

- Moja miljenica na BK televiziji Maja Japundža Nikolić je mene preko televizije obavestila da znam šta me čeka. Ona i neki njeni gosti su rekli da svi Đilasovi, koji su ranije kod nje gostovali, sada prelaze kod Marića na Hepi televiziju i da su već počeli da kampuju. Ja sam izašao na parking i video da već postavljaju šatore kako bi mogli svi da stignu da se pojave kod mene, a moji gosti, nažalost, odlaze na N1, na Novu S, na čelu sa Simom Spasićem, koji je postigao istorijski sporazum sa Đilasom i on više i neće da se pojavljuje kod mene, iako sam ga ja lansirao. On je u stvari uvek i želeo da bude kod Ivanovića, Olje Bećković, Kesića i uživao je kad su njegove bisere iz mojih emisija preuzimali u tim emisijama. Sad će on biti gost kod njih, a ja neću preuzimati njegova gostovanja iz njihovih emisija.

Optužuju vas da ste Vučićev bot.

- Ja nisam nikakav Vučićev bot, botovi su ljudi koji to rade bez imena i prezimena. Ja to radim s imenom i prezimenom kao korisni idiot, zato što u to verujem. Nisam za to plaćen, zato doživljavam samo napade, ali ja verujem da ovu Srbiju treba pokrenuti i modernizovati.

MILOMIR MARIĆ ZA ALO! O RATU U UKRAJINI, DOMAĆOJ POLITICI, SRPSKOM NOVINARSTVU: Putin je preuzeo Šešeljeve ideje!

Foto: Printscreen SRS

 

Kako ste podneli odlazak Vojislava Šešelja u političku penziju? On vam je bio čest gost.

- Vojislav Šešelj je rekao da napušta politiku jer je srpski narod odbacio njegove ideje. Međutim, paradoks je da je njegove ideje preuzeo lično Vladimir Putin. Nekad je Šešelj morao inkognito da se sakrije i da bude na fresci u Hramu Svetog Save da bi sišao sa freske i da bi se, zajedno sa Cecom Ražnatović, pozdravio sa Putinom, što je i prikazano u onom spotu Srpske radikalne stranke. Međutim, sad Putin govori ono što je Šešelj govorio devedesete godine.

MILOMIR MARIĆ ZA ALO! O RATU U UKRAJINI, DOMAĆOJ POLITICI, SRPSKOM NOVINARSTVU: Putin je preuzeo Šešeljeve ideje!

Foto: Kremlin.ru

 

 

Neki misle da je tri odsto
više od 60 odsto

Ko je najveći pobednik, a ko gubitnik izbora?

- Najveći pobednik je Aleksandar Vučić, ali su njegovi protivnici u tolikom šoku da ne znaju šta im se desilo, pa i sa tri odsto proglašavaju da su oni pobednici. Možda je i stvarno tri odsto više od 60 odsto.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading