ISPRAVKA Ukrajina nije spremala oružje za biološki napad
Foto: Shutterstock

Prvobitna tvrdnja o tome da su otkrivene činjenice koje ukazuju na hitno čišćenje tragova vojno-biološkog programa u Ukrajini, a koje navodno finansira Ministarstvo odbrane SAD, a koju smo objavili na našem portalu ispostavila se kao netačna.

Nakon analize portala Faktograf.hr svi tekstovi koji su preneli informacije o tome da u Ukrajini postoje navodne biolaboratorije u kojima se vrše ispitivanja s najubojitijim biološkim oružjima, posebno opasnih uzročnika kuge, antraksa, tularemije, kolere i drugih smrtonosnih bolesti, a u kojima se ne nudi nikakvo dodatno objašnjenje vezano za postojanje navodnih laboratorija niti se iznose bilo kakvi dokazi dobili su ocenu lažna vest.

Ne postoje konkretni dokazi koji bi potvrdili da SAD u Ukrajini vodi laboratorije za razvoj biološkog oružja, iako Rusija sve češće plasira takve optužbe. Zadnje tvrdnja ruskih vlasti, koju smo i mi preneli, da imaju dokaze da je ukrajinsko ministarstvo zdravlja pre početka invazije naredilo uništavanje kuge, kolere i drugih patogena ispostavila se kao netačna.

Tvrdnje o biološkom oružju koje SAD navodno razvija u Ukrajini deo su ruske propagande još od 2018. godine.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao netačna, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

Prvobitni tekst, kao i naslov, je nakon analize portala Faktograf.hr promenjen.

Najnovije vesti o ruskoj akciji u Ukrajini iz minuta u minut pratite na našem blogu Ukrajina uživo.

 

Uskoro Opširnije na Alo.rs

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Arsen

06.03.2022 17:19

Lepo je Putin rekao. Ako se neko bude mesao da ce zazaliti. I Ameri se opet mesaju...