ZAHAROVA OTKRILA PAKLENI PLAN ZAPADA Ovo je razlog pritiska na pojedine lidere
Foto: EPA/MAXIM SHIPENKOV

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova kaže da se pritisak na predstavnike da predaju avijacionu tehniku ruske i sovjetske proizvodnje.

"U ovom trenutku uočavamo povećanu aktivnost izaslanika američke vlade, koji deluju i preko američkih ambasada u inostranstvu i koji otvoreno vrše pritisak na vojno i političko rukovodstvo zemalja u čijim bezbednosnim strukturama postoji avijaciona tehnika (avioni i helikopteri) ruske i sovjetske proizvodnje. Cilj je da se korišćenje te tehnike prekine i da se ona potom, preko prozapadnih posrednika, preda kijevskom režimu", navela je Zaharova u komentaru.

Zaharova je, takođe, istakla da će Rusija neposredno ispuniti obaveze prema svim svojim partnerima kada je reč o isporukama naoružanja, bez obzira na insinuacije SAD da Moskva nije sposobna da isporučuje originalne delove za remont oružja i da ga servisira.

"S punom odgovornošću saopštavamo da će Rusija neposredno ispuniti sve odgovarajuće obaveze prema svojim partnerima kada je reč o postojećim i budućim projektima", rekla je Zaharova. U retkim slučajevima, navela je Zaharova, bilo je kašnjenja u isporukama ruskih specijalnih proizvoda, ali oni su bili posledica sankcionih pretnji Zapada međunarodnim saobraćajnim kompanijama koje sarađuju s Rusijom.

"To je još jedna neosporna činjenica nedobronamerne konkurencije SAD i njihovih saveznika. Istiskujući rusku tehniku sa stranog tržišta, Amerikanci istovremeno nameću našim partnerima svoje primerke, braneći na taj način prevashodno interese sopstvene vojne industrije", zaključila je Zaharova.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading