ZAJEDNIČKIM SNAGAMA PROTIV EMBARGA Rusija i Belorusija prevazišle moguće negativne posledice sankcija
EPA

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko rekao je danas da su zahvaljujući zajedničkim koracima Rusija i Belorusija uspele da prevaziđu moguće negativne posledice zapadnih sankcija.

"GRADIMO NUKLEARKU" Putin otkrio plan Rusije i Belorusije

"Zahvaljujući zajedničkim koracima generalno smo uspeli da prevaziđemo moguće negativne efekte sankcija. Belorusija i Rusija su uradile dobar posao usvajanjem zajedničkih programa. Postoje određeni pomaci u skoro svim oblastima", rekao je Lukašenko tokom sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Minsku.

Lukašenko je naglasio da će rešavanje osetljivih ekonomskih pitanja od kojih zavisi dobrobit građana Rusije i Belorusije su apsolutni prioriteti vlade dve zemlje. Istakao je i da su se među pitanjima tokom razgovora na najvišem nivou između Minska i Moskve našla i ona koja se tiču odbrane i bezbednosti. Beloruski predsednik je tokom sastanka izrazio nadu da će se konstruktivni dijalog o bezbednosti sa Zapadom nastaviti.

„Rusija i Belorusija otvorene su za dijalog sa drugim državama, uključujući i evropske. Nadam se da će se uskoro tamo čuti glas razuma i da ćemo preći na konstruktivnu diskusiju o zajedničkoj bezbednosti i budućem svetskom poretku“, rekao je Lukašenko.

 

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading