PUTIN IZDAO NOVO NAREĐENJE Rat u Ukrajini ulazi u sledeću fazu, ovo su detalji
Tanjug/Ap

U četvrtak, 24. novembra, predsednik RF je održao sastanak putem video-konferencije sa članovima Koordinacionog saveta pri Vladi za ispunjavanje potreba Oružanih snaga Rusije.

„Važna su sva pitanja, uključujući opremu, lekove, novčana davanja za vojna lica, građevinske radove u vojne svrhe i tako dalje. I naravno, to se odnosi na specijalnu vojnu opremu“, rekao je šef države.

On je naglasio da za svaku od ovih oblasti treba formirati ciljeve sa jasnim proizvodnim programima i rokovima isporuke svega što je najpotrebnije.

„Ovo je, naravno, takav posao uopšte – podržavati industriju u celini, uključujući i odbrambenu industriju, ali ne samo, i podržavati srodne industrije“, rekao je Putin.

On je naglasio da se sve to mora raditi u strogo utvrđenim količinama, u jedinicama, sa datumima prijema proizvoda od onih koji treba da koriste te proizvode.

"Važno je ne samo povećati obim i opseg isporuka, već i poboljšati kvalitetne karakteristike proizvoda. Zato je direktna komunikacija između proizvođača i dizajnerskih centara sa onima koji koriste ovu opremu toliko važna", rekao je predsednik Ruske Federacije.

Putin je naglasio važnost povratnih informacija.

„Znam da sa onima koji koriste ove specijalne proizvode rade predstavnici projektantskih biroa, naučnih organizacija i posebno industrijskih preduzeća. Neophodno je da se iskoristi ceo tok informacija kako bi se ovaj veliki zajednički rad prilagodio potrebnim tempom i blagovremeno“ – rekao je predsednik RF, napominjući da su prilagođavanja uvek tražena.

Putin je podsetio da Koordinacioni savet radi više od mesec dana. Nastao je da radikalno unapredi kvalitet koordinacije i tempo rada ministarstava, resora, regiona i preduzeća u ispunjavanju državnog odbrambenog naloga, u snabdevanju specijalne vojne operacije.

„Želim još jednom da vas podsetim: dogovorili smo se, i nema potrebe da uvodimo bilo kakve vanredne mere – to ne treba da se radi. Ali potrebno je uspostaviti jasan, kvalitetan, dobro koordinisan rad“, rekao je ruski predsednik.

Putin je takođe ukazao na potrebu bliskog zajedničkog rada Oružanih snaga i vojno-industrijskog kompleksa.

"Uključujući i pri sastavljanju i prilagođavanju državnog odbrambenog naloga, prilikom postavljanja obećavajućih zadataka za našu industriju“, rekao je Putin. On je naveo da će sva ova pitanja biti razmatrana na predstojećem kolegijumu Ministarstva odbrane.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading