UZNEMIRUJUĆE UPOZORENJE IZ RUSIJE Medvedev otkriva do čega bi dovela pobeda Ukrajine
Foto: Alo ilustracija

Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije smatra da zapadne zemlje guraju svet u globalni rat.

"Samo potpuna i konačna pobeda Rusije u Ukrajini je garancija zaštite od globalnog sukoba u koji Zapad gura celu planetu", napisao je na svom Telegram kanalu zamenik šefa Saveta bezbednosti Ruske Federacije Dmitrij Medvedev .

„Nazovimo stvari pravim rečima. Zapadne zemlje guraju svet u globalni rat. I samo je potpuna i konačna pobeda Rusije garancija protiv svetskog sukoba“, napisao je političar, diskutujući o tome šta znači ona poznata teza Zapada - „Rusiji se ne može dozvoliti da pobedi u ratu“.

Medvedev je pozvao svoje pratioce da upotrebe„jednostavnu logiku".

"Ako nije Rusija ta koja pobeđuje, onda, po svemu sudeći, Ukrajina. Cilj Ukrajine u ratu je, kako kažu iz Kijeva, povratak svih teritorija koje su joj ranije pripadale. Odnosno njihovo odvajanje od Rusije. Ovo je pretnja za postojanje naše države i raspad Rusije“, naveo je on.

Medvedev je zaključio da bi takav scenario bio direktan povod za primenu člana 19. Zakona državne politike Ruske Federacije u oblasti nuklearnog odvraćanja.

"A ko onda planira nuklearni sukob, recite mi? Šta je ovo ako ne direktna provokacija svetskog rata upotrebom nuklearnog oružja?", upitao je Medvedev.

Prema članu 19 dokumenta koji pominje Medvedev, uslovi koji određuju mogućnost da Rusija koristi nuklearno oružje su prijem pouzdanih informacija o lansiranju balističkih projektila na teritoriju Ruske Federacije ili njenih saveznika, upotreba nuklearnog oružja od strane neprijatelja ili druge vrste oružja za masovno uništenje na teritoriji Rusije i njenih saveznika i delovanje neprijatelja na vojna postrojenja Ruske Federacije, koje bi dovelo do ometanja uzvratnih dejstava nuklearnih snaga.

Pored toga, član 19. jedno od tih delovanja naziva agresijom na Rusiju upotrebom konvencionalnog naoružanja, kada je ugroženo samo postojanje države, na šta se Medvedev poziva u svom postu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading