JEZIV PRIZOR NA NEBU IZNAD VINICE  Mig-29 oborio raketom R-73 dron kamikazu Šehid-136, pa se srušio! (VIDEO)
Alo

Međutim, ono što je najgore u celoj priči i što je jednistveni slučaj da dron od nekoliko desetina hiljada evra postane simbolički pobednik i potvrdi da lovcu MiG-29 ratna sreća nije bila nikad naklonjena, pa ni ovaj put.

Naime, u sredu kasno uveče pojavio se snimak, koji je prema navodima sa društvenih mreža, a što je kasnije potvrdila i Komanda ukrajinskog ratnog vazduhoplovostva dogodio na nebu iznad Vinice, kada je jedan lovac MiG-29 podignut da presretne krstareće rakete i dron kamikazu.

Na objavljenom snimku se vidi lovac MiG-29 kako lansira raketu vazduh vazduh R-73 na dron kamikazu šehid. Ruski izvori ne navode da li je dron oboren ili nije, dok ukrajinski su ostavili širir zapis o ovom slučaju, kao i da je lovac MiG-29 pao, a pilot se katapultirao.

"Na dan 12. oktobra oko 21 čas kod Vinice doživela je susret jedna od brigada taktičke avijacije vazduhoplovstva. Pilot se uspešno katapultuvas i, oseća se dobro. Bio je na borbenoj zadatku uništavanja neprijateljskih dronova-Šahid-136 iznad Vinice. Ovog dana pilot je već uništio pet "Šahída": tri - na jugu Ukrajine i dva - nad Vinicom, a dan ranije, prilikom masovnog granatiranja raketa oborene su dve krstareće rakete osvajača Zbog tehničkih razloga, pilot je počeo da gubi kontrolu nad letelicom, ali se potrudio da odleti avionom iz Vinice, i katapulttira se. Uzroci pada se utvrđuju", saopštila je komanda ukrajinskog ratnog.

 

 

Pratite nas i na Telegramu!

 

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading