PUTIN O CILJEVIMA ZAPADA Rusija će koristiti sva sredstva
Foto: Alo ilustracija

Rusija je na udaru Zapada, koji želi da se zemlja razbije na zaraćene delove, tvrdi predsednik Vladimir Putin.

„Cilj Zapada je da oslabi, razjedini i konačno uništi našu naciju. Oni direktno govore da su uspeli da razbiju Sovjetski Savez 1991. godine, a sada je vreme da se i sama Rusija podeli na mnogo regiona koji bi jedni drugima bili suprotstavljeni“, naveo je ruski lider u televizijskom obraćanju u sredu.

Putinove optužbe su došle kada je obavestio naciju o vojnoj kampanji Rusije u Ukrajini i objasnio svoju odluku da mobiliše rezerve vojske.

On je insistirao da je neprijateljska ukrajinska vlada u Kijevu proizvod rusofobije izazvane Zapadom.

„Decenijama [Zapad] namerno gaji mržnju prema Rusiji, pre svega u Ukrajini, koju su zamišljali kao uporište protiv Rusije. Zapad je ukrajinski narod pretvorio u topovsko meso i gurnuo ga u rat protiv naše zemlje“, rekao je Putin.

On je naveo da je tekući sukob počeo 2014. godine, kada je oružani udar u Kijevu srušio izabranu vladu Ukrajine.

SAD i njihovi saveznici su izjavili da je njihov cilj poraz Rusije na bojnom polju, koji bi, prema Putinu, doveo do „potpune negacije [ruskog] političkog, ekonomskog, kulturnog i bilo koje druge vrste suvereniteta, potpunog pljačkanja našeg naroda.”

On je upozorio da će Rusija koristiti sva sredstva koja joj stoje na raspolaganju da se odbrani i osigura svoj teritorijalni integritet, sve do i uključujući raspoređivanje svog nuklearnog arsenala, ako bude napadnuta oružjem za masovno uništenje.

Predsednik je naveo da je „zaustavljanje onih koji se bore za svetsku dominaciju i prete da rasparčaju i porobe našu domovinu” deo ruske nacionalne tradicije i da se ukrajinska kriza ne razlikuje od one sa kojom se nacija suočavala u prošlosti.

Pratite nas i na Telegramu!

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading