TU JE ZEMALJSKI SUD! Zaharova o smrti Darje Dugine: Oprosti im, oče, ne znaju šta čine
Alo/ Ilustracija

- Ovo je bol miliona ljudi. Samo oni zli mogu se podsmevati ovakoj nesreći. Probudila sam se u dva ujutru i dočekala me strašna vest. Videla sam snimak Aleksandra Dugina kako nemo gleda u zapaljeni automobil u kom je poginula njegova ćerka i prošla mi je misao kroz glavu: "Oprosti, oče, ne znaju šta čine." A onda se zapitate: Kako da znaju? Ali Otac zna, on će razumeti. Oni koji se rugaju ovome, govore o sebi samima, o svojoj dehumanizaciji, razotkrivajući svu gadost naših dana. Nemoguće je radovati se ubistvu čoveka.To rade za one koji su još uvek fascinirani strašnom lažnom himerom i veruju u zamenjene vrednosti. Na kojoj strani je istina? Nema istine na drugoj strani: Tamo gde se neko raduje smrti mlade žene od eksplozije, tamo nema istine.

Rat u Ukrajini, 180.dan - Alo.rs

Ali tu je zemaljski sud. I postoji Bog. Ne možemo predvideti ni jedno ni drugo. Ali potrebno je pronaći način da se postojeće zakonske norme prošire na ovo informaciono nasilje.

Aleksandru Duginu to nije neophodno. To je ono što je čovečanstvu potrebno da bi se držalo puta koji vodi ka svetlosti, a ne da bi skrenulo na put u provaliju.

Zakoni postoje i vreme je da se primenjuju - napisala je Zaharova u svom izlaganju.

Podsetimo, Darja Dugina, ćerka poznatog ruskog filozofa Aleksandra Dugina, poginula je sinoć u Moskvi, kada se aktivirala eksplozivna naprava koja se nalazila u njenom vozilu.

Darja je rođena 1992. godine, diplomirala je na Filozofskom fakultetu Moskovskog državnog univerziteta "Lomonosov".

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading