ATENTAT U HERSONU Ubijen Vitalij Gura
Foto: EPA/OLEKSANDR RATUSHNIAK

Šef regionalne administracije Vladimir Leontjev rekao je da su vojni lekari uzalud pokušali da spasu život Gura posle atentata.

Ranije danas su neidentifikovane osobe napale Gura u blizini njegove kuće. Prema izvoru RIA, pucali su u njega nekoliko puta, verovatno iz poluautomatskog pištolja "makarov". Na licu mesta pronađene su istrošene čaure iz ovog oružja. Istraga je u toku.

VELIKA TRAGEDIJA U AMERICI Vatrogasac tokom akcije otkrio da mu je poginula porodica

Ovo nije prvi atentat na predstavnike vlasti Hersonske oblasti, navodi RIA Novosti. Sredinom juna je načelnik regionalnog odeljenja kazneno-popravne službe Jevgenij Sobolev povređen u eksploziji bombe domaće izrade nedaleko od njegovog automobila.

Zatim je u eksploziji lakše povređen šef vojno-civilne administracije Černobajevke Jurij Turulev.

Početkom jula je sprečen pokušaj ubistva šefa vojno-civilne uprave Volodimira Salda.

"KRIZA SE MOŽE REŠITI PREGOVORIMA" Erdogan nudi da bude domaćin sastanka Putin-Zelenski

Pres-sekretar predsednika Rusije Dmitrij Peskov ocenio je da "ove incidente treba posmatrati samo kao terorističke akte".

Sredinom marta ruska vojska je preuzela kontrolu nad hersonskim i azovskim delovima Zaporoške oblasti, gde su ustanovljene civilno-vojne uprave, počelo je emitovanje ruskih TV kanala i radio stanica, puštena je u opticaj rublja, a obnavljaju se trgovinske veze sa Krimom.

Kako podsećaju RIA Novosti, "oslobođeni regioni su objavili planove da uđu u sastav Rusije".

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading